Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Μάνος: Κρίμα που έφυγε το ΔΝΤ

Θετικά αποτιμά τη συμβολή των μνημονίων στην Ελλάδα ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνοςσημειώνοντας πως στο ΔΝΤ «ήταν άνθρωποι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους, που ήξεραν τι έλεγαν».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ρωτήθηκε για το πώς αποτιμά τη συμβολή των μνημονίων στην κρατική συγκρότηση και ποιο ήταν το τελικό ισοζύγιο, απάντησε ότι «νομίζω είναι θετικό. Απλώς, δυστυχώς, έφυγαν. Χαιρετίστηκε που έφυγε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά εγώ έλεγα “κρίμα”. Ήταν άνθρωποι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους, που ήξεραν τι έλεγαν».

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Στέφανου Μάνου:

Η κλιματική κρίση θεωρείτε ότι χρησιμοποιείται περισσότερο ως δικαιολογία παρά ως έναυσμα για να αναβαθμιστούν ουσιωδώς οι υποδομές;

Έχω υπάρξει στο παρελθόν υπουργός Δημοσίων Έργων. Έκανα συνεχώς απαλλοτριώσεις. Οι απαλλοτριώσεις δυσαρεστούν πολύ κόσμο και δεν έχουν εκλογικό όφελος για αυτόν που τις κάνει, αλλά είναι απαραίτητες για να γίνουν τα έργα. Έτσι είναι και με τα αντιπλημμυρικά έργα. Τα οφέλη τους δεν φαίνονται, άρα είναι λεφτά που δεν φέρνουν ψήφους.

Σε κρίσιμα ζητήματα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας –τη στάση απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στον ανταγωνισμό, την αξιολόγηση στο Δημόσιο, την ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία– θεωρείτε ότι η κοινή γνώμη έχει κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση από την εποχή που ήσασταν εσείς υπουργός; Ή παραμένει εν πολλοίς εμπόδιο για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις;

Η κοινή γνώμη, η στάση της, είναι κάτι που θα βλέπαμε αν γινόταν κάτι. Όταν δεν γίνεται τίποτα, σε τι να αντιδράσει; Αν αύριο η κυβέρνηση άρχιζε να απολύει άτομα που δεν χρειάζονται από το Δημόσιο, τότε θα βλέπαμε πώς αντιδρά η κοινή γνώμη. Πρέπει να την ερεθίσουν πραγματικά γεγονότα, τα οποία η κυβέρνηση δεν παράγει.
liberalgr

Σχετικές αναρτήσεις

Μπούκαραν σε εταιρεία courier με αυτοκίνητο, άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο κι έφυγαν

lazaros lazaros

Σε ύφεση η φωτιά στη Σητεία

lazaros lazaros

Έτσι θα γίνουν οι νέες πλατείες του μετρό σε Εξάρχεια, Κολωνάκι, Ευαγγελισμό

lazaros lazaros