Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές από τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας

Πλατεία Συντάγματος, μεταδόθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Κατά σειρά, παρήλασαν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμημα, καθώς και αεροπορικά μέσα, προξενώντας ρίγη συγκίνησης σε μικρούς και μεγάλους.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που ξεκίνησε στις 11 το πρωί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Πρόκειται για παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.

Στο κέντρο της Αθήνας από νωρίς συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος προκειμένου να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Της στρατιωτικής παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ στις 10:00 ξεκίνησε η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Rafale και F-16 Viper είναι τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ελλάδα, τα οποία πέταξαν πάνω από την Αθήνα λόγω του εορτασμού της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, στις 25 Μαρτίου 1821.

Η δυναμική αυτή παρουσία τους εκφράζει την ακατάλυτη θέληση του λαού μας να γιορτάζει ελεύθερος την Ιστορική αυτή μέρα.

Η παρέλαση των οχημάτων του Μηχανοκίνητου Πεζικού, κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου για την 25η Μαρτίου 1821.

Η Κερκυραϊκή Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος παρελαύνει στην έναρξη της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης της Αθήνας στο πλαίσιο των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

πληροφορίες ertnews

Σχετικές αναρτήσεις

Έγραψε ιστορία ο Καραλής: Κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

lazaros lazaros

Τι αφήνει πίσω η βιβλική καταστροφή στη Μαγνησία – Ο εφιάλτης επέστρεψε στον Βόλο

lazaros lazaros

Συναντήσεις εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Βίκυς Καβαλλάρη με τους Δημάρχους Παλλήνης και Κρωπίας.

lazaros lazaros