Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή της πυραυλικής επίθεσης των ανταρτών Χουτι στο φορτηγό πλοίο Tutor.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ήρθε στην δημοσιότητα από την στιγμή της πυραυλικής επίθεσης των ανταρτών Χουτι στο φορτηγό πλοίο Tutor.

Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς άνθρακα εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμα του στην Ερυθρά Θάλασσα μετά από επίθεση που δέχτηκε με πυραύλους από τους Χούτι. Ένα μέλος του πληρώματος αγνοείται.

Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο καο παρασυρόμενο στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με το UKMTO.

Ένα μέλος του πληρώματος του υπό σημαία Λιβερίας πλοίου, συνεχίζει να αγνοείται μετά από την επίθεση κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης την Τετάρτη, η οποία οδήγησε σε σοβαρή εισροή υδάτων και κατέστρεψε το μηχανοστάσιο του πλοίου, καθιστώντας το πλοίο ακυβέρνητο.

Οι Χούτι χρησιμοποιούν πυραύλους και drones κατά των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στο Μπαμπ αλ Μάντεμπ. Πρόσφατα επεκτάθηκαν ακόμη και οι περιοχές των επιθέσεων τους και κατάφεραν να βυθίσουν ένα πλοίο, κατέσχεσαν άλλο ένα και σκότωσαν τρεις ναυτικούς σε διαφορετικές επιθέσεις.

Το Tutor είχε 22 μέλη πληρώματος, κυρίως Φιλιππινέζους. Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ferdinand Marcos Jr, είπε ότι συντονίζονταν με το UKMTO για να μεταφέρουν το πλήρωμα στο Τζιμπουτί και τις Φιλιππίνες.

Το αγνοούμενο μέλος του πληρώματος πιστεύεται παγιδεύτηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου και οι αρχές προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Το Tsavliris Salvage Group θα ρυμουλκήσει το πλοίο, το οποίο είναι φορτωμένο με 80.000 τόνους άνθρακα.

Οι επιθέσεις των Χούτι έχουν επηρεάσει την εμπορική ναυτιλία, οδηγώντας σε καθυστερήσεις και αύξηση του κόστους. Περίπου 65 χώρες και μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες όπως η Maersk, η Cosco και η Shell έχουν επηρεαστεί. eNautilia

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ηγέτιδα στις Διεθνείς Αγορές η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια

lazaros lazaros

Φρεγάτα «Ψαρά»Κατέρριψε δύο drone των Χούθι.Προστάτευσε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

lazaros lazaros

Πλήρωσε εισιτήριο και δεν τον άφησαν να μπει στο καράβι γιατί το αυτοκίνητο… ήταν ηλεκτρικό

lazaros lazaros