Ανατολική Αττική
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη στο κέντρο της Αθήνας

Άλλο ένα συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή (05/11) στο κέντρο της Αθήνας με τους συγκεντρωμένους να τάσσονται υπέρ της Παλαιστίνης εν μέσω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα, σε ισχύ τέθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς είναι σε εξέλιξη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, σωματείων και φορέων, με σύνθημα «Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης». Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κλειστή ήταν η Βασιλίσσης Σοφίας, η Πανεπιστημίου και η Σταδίου. Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου έγινε και συναυλία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Πάντως, μετά το τέλος της συναυλίας, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν και πορεία διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία του Ισραήλ, που βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό, επομένως έκλεισε και ένα τμήμα της Λεωφόρου Κηφισίας.

Επικεφαλής διπλωματικής αντιπροσωπείας Παλαιστίνης: «Όλος ο παλαιστινιακός λαός σάς ευχαριστεί για την αλληλεγγύη»

«Σας ευχαριστούμε για τη στάση σας και τη μεγάλη σας συγκέντρωση», τόνισε σε χαιρετισμό του ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Γιουσέφ Ντορχόμ, και χαιρέτισε όλα τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ και όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν. Παράλληλα, μετέφερε και τους «θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Παλαιστινίων στον ελληνικό λαό», λέγοντας: «Η Παλαιστίνη, η Γάζα, όλος ο παλαιστινιακός λαός σάς ευχαριστεί για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά σας».

«Απευθύνουμε χαιρετισμό από εδώ, από την Αθήνα, στον λαό μας στη Γάζα, που δίνει μαθήματα ηρωισμού σε όλο τον κόσμο. Χαιρετίζουμε τους ήρωες Παλαιστίνιους κρατούμενους. Τον λαό μας που αντιστέκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη», είπε – μεταξύ άλλων – ο Γιουσέφ Ντορχόμ και πρόσθεσε: «Μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων, επαναλαμβάνω την έκκλησή μας προς την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων το 2015».

Στη συγκέντρωση, σύμφωνα και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβάστηκε μήνυμα του Παλαιστίνιου Μοχάμετ Αμανάντι, επιτρόπου Λαϊκών Οργανώσεων και Συνδικάτων.

πηγη:iEidiseis.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Intercity από την τραγωδία στα Τέμπη – Πληροφορίες και για νέο βιολογικό υλικό

lazaros lazaros

Βραβεία SAG: Μεθυσμένος στη σκηνή ο Pedro Pascal

lazaros lazaros

“Έφυγε” από τη ζωή ο σπουδαίος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

lazaros lazaros