Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Trades-βόμβα από hedge funds στα αμερικανικά ομόλογα

Ο Ken Griffin, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού hedge fund Citadel, των 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προειδοποίησε τις ρυθμιστικές αρχές ότι θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στις τράπεζες και όχι στον κλάδο του, εάν θέλουν να μειώσουν τους κινδύνους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που απορρέουν από στοιχήματα με μόχλευση στο αμερικανικό δημόσιο χρέος.

Ωστόσο, ο Griffin είπε ότι θα πρέπει να επικεντρωθούν στη διαχείριση κινδύνου των τραπεζών που επιτρέπουν το trade με δανεισμό σε hedge funds, αντί να προσπαθήσουν να διευρύνουν τους ρυθμιστικούς κανόνες των ίδιων των hedge funds.

«Η SEC ψάχνει για ένα πρόβλημα», είπε ο Γκρίφιν στους Financial Times. «Εάν οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν πραγματικά για το μέγεθος αυτού του trade, μπορούν να ζητήσουν από τις τράπεζες να πραγματοποιήσουν τεστ αντοχής για να δουν αν έχουν αρκετά collateral από τους αντισυμβαλλομένους τους».

Τα στοιχήματα αυτά αναρριχήθηκαν σε νέα υψηλά το επταήμερο έως τις 24 Οκτωβρίου, με ρεκόρ στα net shorts έναντι του διετούς και του πενταετούς future.  Η Citadel, μαζί με τα αντίπαλα hedge funds Millennium Management και Rokos Capital Management, είναι μεταξύ πολλών που εμπλέκονται.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και οι ερευνητές της Federal Reserve των ΗΠΑ είναι μεταξύ εκείνων που έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους μιας ταχείας συσσώρευσης στοιχημάτων hedge funds στην αγορά των αμερικανικών ομολόγων, η οποία μεγεθύνεται από επίπεδα μόχλευσης που μπορεί να ξεπεράσουν τις 100 φορές.

Εάν το στοίχημα κινηθεί εναντίον τους και τα hedge funds αναγκαστούν να πουλήσουν τα ομόλογα του Δημοσίου τους ταυτόχρονα, οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει κατάρρευση της πιο σημαντικής αγοράς ομολόγων στον κόσμο, με σοβαρές επιπτώσεις για το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

πηγη:euro2day

Σχετικές αναρτήσεις

Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία

lazaros lazaros

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ. ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ «Πετυχαίνουμε τους στόχους μας, αναβαθμίζουμε το περιβάλλον»

lazaros lazaros

Αποθεώθηκε η Τρίγλια από τους φιλάθλους της.Άνετη νίκη επι του του ΑΟ Μαρμαρίου.

lazaros lazaros