Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Nestlé- Θα συνδέει την ακαδημαϊκή κοινότητα με το επιχειρηματικό περιβάλλον

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Nestlé Ελλάς υπέγραψαν, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με το επιχειρηματικό περιβάλλον. Η υπογραφή της σημαντικής αυτής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Nestlé Ελλάς από τον Πρύτανη του ΟΠΑ, Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη και τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Νίκο Εμμανουηλίδη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στόχος του Συμφώνου Συνεργασίας είναι η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Προσφορά πρακτικής άσκησηςσε φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου από την Nestlé με στόχο την καλύτερη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά
  • Σχεδιασμό, ανάπτυξη καιυλοποίηση προγραμμάτων καινοτομίας, τόσο για νεοφυείς όσο και για υπάρχουσες επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να υλοποιήσουν νέες ιδέες για την παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων τους στο εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ ήδη έχει εντάξει στο σχεδιασμό του την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων
  • Φυσικές ή ηλεκτρονικές συναντήσεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών της Nestlé Ελλάς, ώστε να μεταφέρουν την εμπειρία τους στους φοιτητές και φοιτήτριες του ΟΠΑ. Αντίστοιχα, μπορούν να οργανώνονται επισκέψεις φοιτητών σε χώρους της Nestlé για γνωριμία με τους χώρους εργασίας και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σχετικά με τη συνεργασία, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε:

«Με μεγάλη ικανοποίηση καλωσορίζουμε τη νέα συνεργασία με μια πρωτοπόρο επιχείρηση με την οποία μας συνδέει το κοινό όραμα για ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Είναι πολύ σημαντικό ότι η συνεργασία μας εδράζεται σε πολυετή επιστημονική έρευνα και ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων που απασχολούν την επιχείρηση και μέσα από τις δεσμεύσεις του νέου συμφωνητικού, θα προκύψουν αναμφίβολα πολύ θετικά αποτελέσματα για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας».

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία:

«Η δέσμευση μας για την υποστήριξη των νέων ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια με την πρωτοβουλία Nestlé Needs ΥΟUth και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς – συχνά με τρόπο απροσδόκητο – και απαιτεί ευελιξία, προσαρμοστικότητα αλλά και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, θέλουμε η συνεργασία μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποτελέσει ένα ακόμα εφόδιο στην πορεία των φοιτητών προς την επίτευξη των επαγγελματικών τους φιλοδοξιών. Το επιχειρηματικό μέλλον εξάλλου τους ανήκει».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Nestlé διοργάνωσε την ξεχωριστή ημερίδα «Nestlé Sales YOUth Day»,που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Φοιτητές και φοιτήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν στελέχη της Εταιρείας, να εξερευνήσουν και να ενημερωθούν αναλυτικά για τον σημαντικό τομέα των πωλήσεων. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με πρακτική άσκηση κατά την οποία οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, χωρισμένοι σε ομάδες, δούλεψαν σε διαφορετικά case studies και παρουσίασαν τις ιδέες τους σε εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας για να λάβουν την απαραίτητη ανατροφοδότηση. Η ημερίδα έδωσε τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον χώρο των πωλήσεων, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να εμπνευστούν για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.

πηγη:itspossible.

Σχετικές αναρτήσεις

Απίστευτες εικόνες: Δείτε τα monorails της Ιαπωνίας και θα μείνετε άφωνοι.

lazaros lazaros

Πάνω από 2.700 επιστήμονες από 59 χώρες «πλημμύρισαν» τη Θεσσαλονίκη- Συμμετείχαν στο συνέδριο EARLI 2023

lazaros lazaros

Πριν το Πάσχα η ΚΥΑ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα – Σε ποιές 5 περιοχές θα γίνουν

lazaros lazaros