Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Η Κομισιόν σχεδιάζει «Tinder» για θέσεις εργασίας

Οι Βρυξέλλες θέλουν να δημιουργήσουν διαδικτυακή πλατφόρμα που θα συνταιριάζει ανοικτές θέσεις εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολίτες τρίτων χωρών που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη για να εργαστούν.

Η δεξαμενή ταλέντων της Ε.Ε., την οποία η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίβλα Γιόχανσον, περιέγραψε ως «Τinder για θέσεις εργασίας», θα συνδέει μετανάστες που αναζητούν δουλειά με τις κατάλληλες ανοικτές θέσεις εργασίας με βάση τα προσόντα τους.

Το σχέδιο αποσκοπεί να καλύψει τις ελλείψεις στην εγχώρια αγορά εργασίας της Ε.Ε.

Η πλατφόρμα θα βασίζεται στην υπάρχουσα πλατφόρμα EURES, η οποία συνδέει ευρωπαίους εργαζόμενους με ανοικτές θέσεις εργασίας σε άλλες χώρες.

«Αυτή η δεξαμενή ταλέντων δεν αμφισβητεί την ικανότητα των κρατών μελών να καθορίζουν τις ποσοστώσεις για την εργατική μετανάστευση. Αποσκοπεί να διευκολύνει την εύρεση των κατάλληλων δεξιοτήτων, όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται» σημείωσε η Γιόχανσον.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ανεκμετάλλευτο εγχώριο εργατικό δυναμικό στην Ε.Ε., αλλά δεν είναι αρκετό» υποστήριξε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Θα χρειατούμε περισσότερη εργατική μετανάστευση» πρόσθεσε η κα. Γιόχανσον, σημειώνοντας ότι χωρίς τους 10 περίπου εκατομμύρια πολίτες τρίτων χωρών που εργάζονται στην Ε.Ε. η οικονομία του μπλοκ θα «σταματούσε».

πηγη:euro2day

Σχετικές αναρτήσεις

Τουρισμός: Οι πέντε συν δύο αγορές που προστέθηκαν στους παραδοσιακούς πελάτες της χώρας το 2023

lazaros lazaros

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Τα εστιατόρια των Κυκλάδων που βραβεύτηκαν

lazaros lazaros

ONEX: Πρώτη φορά πλοία από την Αλγερία εντάσσονται σε ελληνικό ναυπηγείο

lazaros lazaros