Ανατολική Αττική
ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ.ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023.ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΑΚΗ ΣΚΟΥΛΗ.

ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΑΚΗ ΣΚΟΥΛΗ.

Για να τιμήσει την Ιστορία του τόπου μας, τους Ήρωές μας και την ιστορικότερη Μάχη της υφηλίου, τη Μάχη του Μαραθώνα, ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων του Ιστορικού Δήμου Μαραθώνος, ο ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 θα αναβιώσει την ιστορία διοργανώνοντας το ΔΡΟΜΟ ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, μια διαδρομή 35 χλμ στα ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία της περιοχής μας και ουσιαστικά στο ευρύτερο πεδίο της Μάχης του Μαραθώνα!

Οι δρομείς θα διανύσουν μια διαδρομή μη αγωνιστικού χαρακτήρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα στην περιοχή Βρανά, με κατεύθυνση πρός Τσέπι- Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο, προς τον Αρχαιολογικό Χώρο του Τύμβου Μαραθώνα, προς τον Αρχαιολογικό χώρο Πλάσι στην Παραλία Μαραθώνα, προς το Τρόπαιο της Μάχης Μαραθώνα, προς τη Μακάρια Πηγή, προς Μαραθώνα, προς Σπήλαιο Πανός- έπαυλη Ηρώδη Αττικού και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, στον Τύμβο Πλαταιών Μαραθώνα στην περιοχή Βρανά.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα θα περιμένει όλους τους δρομείς ομάδα εθελοντών και θα τους υποδεχθεί για να συμμετάσχουμε όλοι μαζί σε ένα τελετουργικό εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, λάτρεις της ιστορίας και του αθλητισμού, να παραβρεθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 το μεσημέρι κατά προσέγγιση στις 12:30μμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα στον Βρανά, για να υποδεχθούμε τους αθλητές με μια λιτή τελετή Μνήμης και Τιμής στους Ήρωες μας και την Μάχη του Μαραθώνα.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία προσδιορίζεται χρονικά κοντά στη σημαντικότερη Μάχη της Ιστορίας, τη Μάχη του Μαραθώνα.

Το Δρόμο Μάχης Μαραθώνα θα τιμήσει με την παρουσία του και με τη φλόγα του ΕΥΧΙΔΑ ο Διεθνής Όμιλος Υπεραποστάσεων “ΕΥΧΙΔΑΣ”.

Όποιος δρομέας θα ήθελε να συμμετάσχει στο ΔΡΟΜΟ ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ θα πρέπει να καλέσει τον πρόεδρο Βλάση Καραβασίλη, στο τηλ: 6942633465.

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά!

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου επι 4 χρόνια τώρα και θα είμαι ως συνήθως πάντα δίπλα σας

lazaros lazaros

Κ. Μαϊχόσογλου: «Θα παρακολουθούμε στενά το ζήτημα του λατομείου της Πεντέλης»

lazaros lazaros

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ “Δεινοθήριο””

lazaros lazaros