Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Τέλος οι αλυσίδες για τα χιόνια -Η νέα λύση που σταματά την ταλαιπωρία των οδηγών

Πριν από λίγες εβδομάδες η Hyundai Motor Company και η Kia Corporation παρουσίασαν τους επαναστατικούς ηλεκτροκινητήρες Universal Wheel Drive System («Uni Wheel») που βρίσκονται ενσωματωμένοι στις πλήμνες των τροχών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα στη χωροταξία και στη συμπεριφορά τους.

Τώρα, οι δύο εταιρείες του ομίλου αποκάλυψαν και μια νέα τεχνολογική ιδέα, που απαλάσσει τους οδηγούς από την ανάγκη να σταματούν στην άκρη ενός χιονισμένου ή παγωμένου δρόμου για να τοποθετούν αλυσίδες χιονιού στους τροχούς του αυτοκινήτου τους.
Παράλληλα, απαλλάσσει τους οδηγούς -που ζουν κυρίως σε βόρειες χώρες- από την ανάγκη να αγοράζουν χειμερινά ελαστικά και να τα τοποθετούν στα αυτοκίνητά μόνο τους χειμερινούς μήνες. Τα ελαστικά αυτά υπερθερμαίνονται και φθείρονται γρήγορα αν χρησιμοποιούνται όλο τον υπόλοιπο χρόνο που ο δρόμος δεν είναι καλυμμένος με χιόνι και πάγο.

Αλλά και οι χιονοαλυσίδες έχουν και αυτές τα προβλήματά τους: πέραν της τοποθέτησής τους, που φαντάζει “βουνό” για πολλούς οδηγούς, προκαλούν πολύ έντονους κραδασμούς σε σημεία που δεν υπάρχει πολύ χιόνι, και επίσης δεν επιτρέπουν στο ελαστικό να απομακρύνει το νερό που θα συναντήσει στην άσφαλτο, προκαλώντας την υδρολίσθηση.

Η τεχνολογία ελαστικών με ενσωματωμένη αλυσίδα χιονιού της Hyundai περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα από μεταλλικές ράδβους ειδικού κράματος που αναδύονται μέσα από οριζόντιες, ομοιόμορφα κατανεμημένες αυλακώσεις του ελαστικού. Όταν δεν απαιτείται η χρήση τους, επιτρέφουν μέσα στις προκαθορισμένες τους θέσεις στον τροχό.

Όλα αυτά γίνονται ηλεκτρικά, με το πάτημα ενός κουμπιού στην καμπίνα των επιβατών, και πλέον απομένει να διαπιστώσουμε αν οι Hyundai-Kia θα καταφέρουν να φέρουν αυτή την τεχνολογία στην παραγωγή των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων, φέρνοντας μαζί και μια μικρή επανάσταση στη χειμερινή οδήγηση. Μπορείτε να δείτε τον τρόπο λειτουργίας του όλου συστήματος στο παρακάτω Video:

πηγη:carandmotor

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αλεξανδρούπολη: Ίμβριοι στηρίζουν πυρόπληκτο χωριό, ως ευχαριστώ για την φιλοξενία που τους πρόσφεραν πριν 59 χρόνια

lazaros lazaros

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

lazaros lazaros

Βεντέτα στη Μυρτιά; Έκαψαν το σπίτι που έμενε ο δολοφόνος με τη σύζυγό του (video)

lazaros lazaros