Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αγροτών στην έκθεση Agrotica

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι αγρότες μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου πραγματοποιείται η μεγάλη αγροτική έκθεση Agrotica, οι οποίοι έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. «Παλεύουμε για την επιβίωσή μας» αναφέρουν και λένε ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι ψίχουλα.

Αγρότες από ορεινά χωριά της Θεσσαλίας, τον κάμπο αλλά και περιοχές των Γρεβενών της Πέλλας και της Καστοριάς είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, προκειμένου μα διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα του κλάδου τους και να ζητήσουν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.
Στη βόρεια Πύλη οι αγρότες από τη Θεσσαλία θα κάνουν μια ανοικτή ομιλία και στη συνέχεια με πορεία μέσα από τη ΔΕΘ θα κατευθυνθούν στη νότια πύλη που είναι συγκεντρωμένοι συνάδερφοί τους από τη Θεσσαλονίκη έχοντας παρατάξει πάνω από 300 τρακτέρ.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας αγρότες από τα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας έριξαν φρούτα στην είσοδο της ΔΕΘ.

 

«Στέλνουμε σήμερα ένα δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ψίχουλα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Την Τρίτη έχουμε νέα σύσκεψη όλα τα  συντονιστικά για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των μπλόκων» τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας.

Ο Κώστας Τζελας, Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σημείωσε χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε να φάμε, στη ζωή μας δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις, θέλουμε να μείνουμε στη γη μας και να μην γίνουμε μετανάστες. Να βρει η κυβέρνηση το δημοσιονομικό χώρο για να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας».

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και φοιτητές που εκφράζουν τη στήριξη τους στα αιτήματα των αγροτών.

πηγη:powergame.

Σχετικές αναρτήσεις

Κάρπαθος: Διάσωση εγκύου μέσα στη δίνη της κακοκαιρίας – Εφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

lazaros lazaros

ΔΕΘ: Τα μέτρα που εξετάζονται– Προέχει η δημοσιονομική σταθερότητα

lazaros lazaros

Εκδηλώσεις Τριημέρου. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ “Ο ΞΕΝΟΦΩΝ” ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

lazaros lazaros