Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μελόνι: Επενδύουμε στο εργοστάσιο της Enel για τα φωτοβολταϊκά

Η Ιταλία θα επενδύσει στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών πάνελ της Enel στη Σικελία, προχωρώντας έτσι το σχέδιό της να ενισχύσει την παραγωγή και να γίνει ο κύριος ευρωπαϊκός τόπος παραγωγής ηλιακών πάνελ, δήλωσε σήμερα η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι.

«Υπάρχουν 90 εκατ. ευρώ για το έργο αυτό, διαθέσιμα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που θα επιτρέψει την ενίσχυση του σημερινού εργοστασίου και τη δημιουργία μιας ακόμη νέας γραμμής παραγωγής», δήλωσε η Μελόνι στο τέλος της επίσκεψής της στο εργοστάσιο 3Sun, στην Κατάνια της Σικελίας.

«Το στοίχημά μας είναι η Κατάνια να γίνει ένας από τους σημαντικότερους κόμβους παραγωγής ηλιακών πάνελ», πρόσθεσε. Η υφιστάμενη παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου, που ανέρχεται σε περίπου 200 μεγαβάτ ετησίως, πρόκειται να επεκταθεί σε 3 γιγαβάτ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με καθυστέρηση έξι μηνών σε σχέση με αυτό που είχε αρχικά ανακοινώσει η Enel το 2022.

Η Μελόνι δήλωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν 700 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2024 και άλλες 1.000 έμμεσα, σε εταιρείες που συνεργάζονται με το εργοστάσιο της 3Sun. Το σχέδιο για την ενίσχυση της δυναμικότητας του εργοστασίου έρχεται, στο πλαίσιο της επιδίωξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιταχύνει τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Το ύψος της χρηματοδότησης για το εργοστάσιο της Enel

Η Μελόνι, που εκλέχτηκε τον Οκτώβριο του 2022, έχει δεσμευτεί να δώσει ώθηση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο νότο για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την υποανάπτυξη δεκαετιών. «Θέλουμε και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον τομέα σε σύγκριση με τους παίκτες της Ασίας», δήλωσε το Σάββατο η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Τον Ιανουάριο η Enel εξασφάλισε χρηματοδοτικό πακέτο 560 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και μια ομάδα ιταλικών τραπεζών, με επικεφαλής την UniCredit, για την επέκταση του εργοστασίου. Περαιτέρω κεφάλαια για το εργοστάσιο θα προέλθουν από το ταμείο καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έργα πράσινης τεχνολογίας.

Ο ενεργειακός όμιλος βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές για την πιθανή πώληση έως και 50% του εργοστασίου, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

πηγη:powergame.

Σχετικές αναρτήσεις

Γερμανία: Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους κατά του σχεδίου του AfD για απελάσεις μεταναστών

lazaros lazaros

Σύσκεψη Προέδρων ΔΕΕΠ Αττικής & Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο με τον Νίκο Χαρδαλιά

lazaros lazaros

Βασίλης Τσιγάρας. Με στόχο να καταφέρουμε να συνεχίσουμε και υλοποιήσουμε τα έργα που δρομολογήθηκαν και όσα συνεχίζουν να δρομολογούνται για την επόμενη μέρα.

lazaros lazaros