Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Τμήμα της ατράκτου αεροσκάφους Boeing 737 MAX-9 της Alaska Airlines αποκολλήθηκε στα 16 χιλ. πόδια – Κατεπείγουσα προσγείωση

Την καθήλωση στο έδαφος δεκάδων επιβατικών αεροσκαφών Boeing τύπου 737 MAX-9 για έκτακτες επιθεωρήσεις στις ΗΠΑ, προκάλεσε κατεπείγουσα προσγείωση ενός αντίστοιχου αεροσκάφους των αερογραμμών Alaska Airlines με 170 επιβαίνοντες μετά από την αποκόλληση τμήματος της ατράκτου του κατά τη διάρκεια πτήσης στα 16.000 πόδια (σχεδόν 5 χλμ.), γεγονός που προκάλεσε τηβίαιη αποσυμπίεσή του.
Ευτυχώς, το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Πόρτλαντ χωρίς να υπάρξουν θύματα από το ανησυχητικό συμβάν. Οι Αμερικανικές εταιρείες Alaska Airlines και United Airlines, που διαθέτουν μεγάλο στόλο από τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, ακύρωσαν μεγάλο αριθμό πτήσεών τους με αυτό, μέχρι την επιθεώρησή των αντίστοιχων αεροσκαφών τους, η οποία ήδη ξεκίνησε.
Η Αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας FAA απαγόρευσε τις πτήσεις 171 αεροσκαφών Boeing MAX-9 μέχρι την επιθεώρησή τους, η οποία απαιτεί 4-8 ώρες ανά αεροσκάφος.

Στο συγκεκριμένο αεροσκάφος αυτού του τύπου το οποίο πραγματοποίησε κατεπείγουσα προσγείωση, το τμήμα της ατράκτου που αποκολλήθηκε ήταν ένα πλαϊνό τμήμα που τοποθετείται αντί μιας επιπλέον εξόδου κινδύνου, καθώς αυτά τα αεροσκάφη της Alaska Airlines έχουν λιγότερες θέσεις και δεν χρειάζονται την επιπλέον έξοδο. Σύμφωνα με την FAA, το τμήμα της ατράκτου που ξεκόλλησε θα μπορούσε να τραυματίσει επιβάτες ή πλήρωμα, να χτυπήσει άλλο μέρος του αεροσκάφους και ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια ελέγχου του. Σε περίπου 200 υπολογίζονται τα Boeing 737 MAX-9 που έχουν παραδοθεί μέχρις στιγμής σε αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Το αεροσκάφος στο οποίο συνέβη το ατύχημα ήταν ολοκαίνουργιο, έχοντας ξεκινήσει τις πτήσεις του μόλις τον Νοέμβριο και έχοντας πραγματοποιήσει μόνον 150 πτήσεις μέχρι στιγμής.
πηγη:economico.

Σχετικές αναρτήσεις

«Να μην πλημμυρίσει την Ραφήνα ο καθαρισμός του Μεγάλου Ρέματος»

lazaros lazaros

Καιρός: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος τις επόμενες ημέρες

lazaros lazaros

Γελάνε και τα τσιμέντα στο Δημοτικό Γήπεδο Ραφήνας «Παναγιώτης Σκούφος» με το ανύπαρκτο οφσάιντ του διαιτητή Βλαχου.

lazaros lazaros