Ανατολική Αττική
ΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Βρυξέλλες: Καταγγελία για βία φοιτητών σε κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα υποβάλει το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών

Το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB) θα υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία εναντίον φοιτητών που συμμετείχαν σε μια βίαιη διαδήλωση κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο επικεφαλής της εβραϊκής φοιτητικής ένωσης δέχθηκε επίθεση, δήλωσε σήμερα η πρύτανης του ULB Ανεμί Σάους στο βελγικό ραδιόφωνο

«Θα υποβληθεί καταγγελία καθώς σημειώθηκαν πράξεις βίας, και συγκεκριμένα εναντίον του προέδρου (της Ένωσης Εβραίων Φοιτητών του Βελγίου). Και αυτό δεν μπορώ να το ανεχτώ», είπε στο ραδιόφωνο RTBF. Στόχος της καταγγελίας είναι να καταστήσει τους δράστες υπεύθυνους για τις πράξεις τους, πρόσθεσε η Σάους.

Η ίδια τόνισε ότι επανήλθε η ηρεμία στην πανεπιστημιούπολη του ULB χθες Τρίτη μετά την επέμβαση των υπηρεσιών ασφαλείας για να σταματήσουν μια επίθεση, σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, στον επικεφαλής της εβραϊκής φοιτητικής ένωσης, με ορισμένους διαδηλωτές να φωνάζουν ύβρεις με αντισημιτικό περιεχόμενο

Η Ένωση Εβραίων Φοιτητών του Βελγίου καταδίκασε την επίθεση. Ο επικεφαλής της Ένωσης Εβραίων Φοιτητών του Βελγίου δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Η βελγική εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι φοιτητές συνεχίζουν να κάνουν κατάληψη σε ορισμένες περιοχέςτου πανεπιστημίου και ότι συνεχίζονται συζητήσεις μεταξύ αυτών και των αρχών του πανεπιστημίου. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής σχέδια για βίαιη απομάκρυνση των φοιτητών.

Στη γειτονική Ολλανδία, διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης κατέλαβαν σήμερα έναν χώρο του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, μια ημέρα μετά τη σύγκρουση της αστυνομίας με διαδηλωτές στην ολλανδική πρωτεύουσα.

ethnos.grΔιαδηλώσεις και καθιστικές κινητοποιήσεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών πραγματοποιούνται σε πολλές δυτικές χώρες, με τις χειρότερες ταραχές στις κινητοποιήσεις αυτές να έχουν συμβεί σε κάποια πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Σχετικές αναρτήσεις

Μασκ: Τελειώνει η τύχη του – Αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία;

lazaros lazaros

«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στην εργασία αυτοαπασχολούμενων στην Ε.Ε.

lazaros lazaros

Η ιταλική κουζίνα γιορτάζει!

lazaros lazaros