Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Το Τετράδιο της Διευθύντριας Έκαψε τους Εφοριακούς – Στον Εισαγγελέα την Παρασκευή

Σημειώσεις με ποσά και ονόματα από το 2020 έχουν εντοπίσει οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ στα τετράδια – σημειωματάρια που διατηρούσε στο σπίτι της η διευθύντρια της εφορίας Χαλκίδας.

Υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις όπου ζητούν 4.000, 5.000 και 10.000 ευρώ, από επιχειρηματίες κατά βάση, προκειμένου να τους διευκολύνουν στις φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν και δεν μπορούσαν να εκδώσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά προκειμένου να κινηθούν οι επιχειρήσεις τους.

Στο κύκλωμα εκβιαστών συμμετείχε και ο υποδιευθυντής, άλλοι τρεις υπάλληλοι και δύο ιδιώτες.

Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας, που εκβίαζε επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής.

Μόνο το τελευταίο τρίμηνο, εξιχνιάστηκαν 17 υποθέσεις, με κέρδη 100.000 ευρώ.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, ύστερα από μια καταγγελία που έγινε στους αδιάφθορους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αρχική καταγγελία ανέφερε ότι άτομα, τα οποία εργάζονταν στη συγκεκριμένη εφορία, ζητούσαν χρήματα από ανθρώπους οι οποίοι είχαν φορολογικές εκκρεμότητες προκειμένου να τους βοηθήσουν είτε να τις τακτοποιήσουν έκνομα, είτε να βγάλουν κάποια φορολογικά πιστοποιητικά.

Έγινε έρευνα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και διαπιστώθηκε ότι πράγματι όλα αυτά ίσχυαν.

Έτσι, στις 29 Μαΐου ειδοποιήθηκαν οι αρχές ότι ένας πολίτης έχει έναν φάκελο με 10.000 ευρώ προκειμένου να τον παραδώσει στα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, έγινε η έφοδος, εντοπίστηκε μάλιστα και ο φάκελος με τα χρήματα στο γραφείο της 50χρονης διευθύντριας, η οποία σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν εχθές από την Ελληνική Αστυνομία, είχε τον ηγετικό ρόλο.

Ήταν το άτομο το οποίο έπαιρνε και διένειμε τα χρήματα στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Φρόντιζε να βρίσκονται τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις προκειμένου να διεκπεραιώνονται εργασίες, όπως η έκδοση φορολογικών πιστοποιητικών, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα χθες στις 22 του μήνα, ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, οι οποίες αναμένονται την Παρασκευή.

Όλοι τους τέθηκαν σε προσωρινή αργία.

Έχουν εντοπιστεί μεγάλα χρηματικά ποσά, περίπου 95.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα τα οποία εξετάζονται.

Κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σημειώσεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Μάλιστα η δικογραφία αφορά και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς υπήρχε δομημένη ιεραρχία, αρχηγός, υπαρχηγός, διεκπεραιωτές, αλλά υπήρχαν και πάρα πολλά χρήματα, πολλές περιπτώσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί από τις αστυνομικές αρχές.

ΕΡΤ.Η δικογραφία, εκτός από τους επτά συλληφθέντες, περιλαμβάνει ακόμη έξι άτομα, τα οποία είναι και αυτά στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Σχετικές αναρτήσεις

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο ισχυρός και αμφιλεγόμενος διπλωμάτης Χένρι Κίσινγκερ

lazaros lazaros

Κτηνωδία στη Σύρο: Σκότωσαν άλογο με σφαίρα στο κεφάλι

lazaros lazaros

ΑΑΔΕ: Τετραήμερο λουκέτο σε beach bar στο Καβούρι – Δεν έπιασε το «κόλπο» με το κουμπί πανικού

lazaros lazaros