Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες των Ηνωμένων Εθνών

Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (18/8) στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα στην Κύπρο, με επιθέσεις κατά ειρηνευτών των ΗΕ από προσωπικό που μετέβη στην περιοχή από τα κατεχόμενα για την εκτέλεση εργασιών εντός της νεκρής ζώνης.

Με ανακοίνωσή της η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) καταδικάζει τις επιθέσεις κατά ειρηνευτών των ΗΕ και την πρόκληση ζημιών σε οχήματα των ΗΕ από προσωπικό της τ/κ πλευράς σήμερα το πρωί, όπως αναφέρει.
Το επεισόδιο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σημειώθηκε εντός της νεκρής ζώνης κοντά στην Πύλα, καθώς ειρηνευτές των ΗΕ παρεμπόδισαν μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή.
“Οι απειλές για την ασφάλεια των ειρηνευτών των ΗΕ και η πρόκληση ζημιών στην περιουσία των ΗΕ είναι απαράδεκτες και αποτελούν σοβαρό έγκλημα με βάση το διεθνές δίκαιο που θα διωχθούν στον μέγιστο βαθμό που προβλέπει ο νόμος”, προστίθεται.
Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσία που έχει η αποστολή, με βάση την εντολή της, εντός της υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρής ζώνης, να αποφεύγει οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορεί να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις και να αποσύρει όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα από την υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρή ζώνη αμέσως, επισημαίνεται.
Ακόμη αναφέρεται πως “η αποστολή παρακολουθεί την κατάσταση στενά και παραμένει δεσμευμένη στο να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή”.

Πηγή: Reporter.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Guardian: 1 στους 4 κροίσους της COP28 έβγαλε χρήματα μολύνοντας το περιβάλλον

lazaros lazaros

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου – 31/01/2024

lazaros lazaros

Βρετανία: «Μάζεψε τις βαλίτσες σου» – Γιούχαραν τον Ρίσι Σούνακ μετά την συντριπτική ήττα του

lazaros lazaros