Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Το Ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ομόφωνα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο του Κολοράντο είχε απαγορεύσει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετάσχει στις εκλογές της πολιτείας τον Δεκέμβριο, επικαλούμενο τη διάταξη του Συντάγματος περι

εξέγερσης και καταλογίζοντας στον Τραμπ ότι υποκίνησε τα επεισόδια στο Καπιτώλιο το 2021.

Η νομική ομάδα του Τραμπ είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ δεν επιλύει μόνο το ζήτημα του κατά πόσον ο Τραμπ μπορεί να εμφανιστεί στις προκριματικές εκλογές του Κολοράντο, αλλά και εάν είναι μπορεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί και από τη συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές του Μέιν και του Ιλινόι, πάλι λόγω της παραβίαση της 14ης Τροπολογίας (περί εξέγερσης) , αλλά οι αποφάσεις των δικαστηρίων των δύο αυτών Πολιτείων είχαν τεθεί σε αναστολή μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των

ΗΠΑ για το Κολοράντο.

Η απόφαση έρχεται μία ημέρα πριν από την «Σούπερ Τρίτη», την ημέρα δηλαδή που διεξάγονται προκριματικές εκλογές σε 16 Πολιτείες των ΗΠΑ για την ανάδειξη των υποψηφίων του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού κόμματος, μεταξύ τους και το Κολοράντο.

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου υπέρ του, ο Τραμπ σχολίασε μέσω ανάρτησης στη δική του πλατφόρμα, «Truth Social»: «Μεγάλη νίκη για την Αμερική». 

Νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ

Οι δημοσκοπήσεις είναι απογοητευτικές τόσο για τον Μπάιντεν, όσο και για τον Τραμπ, κυρίως λόγω της μεγάλης ηλικίας τους, που ενδεχομένως να επηρεάζει και τον τρόπο που διαχειρίζονται καταστάσεις, αλλά και το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν πια ότι πρέπει να ξεφύγουμε, Να αφήσουμε πίσω μας αυτή την εποχή που τόσο δίχασε την Αμερική.

Έτσι βλέπουμε ότι λίγους μήνες πριν από τις πλέον κρίσιμες εκλογές, οι Αμερικανοί είναι απογοητευμένοι και από τους δύο βασικούς υποψηφίους και δεν υπάρχει κανένας απολύτως ενθουσιασμός, αν εξαιρέσουμε ίσως την σκληρή βάση του Τραμπ.

Έτσι λοιπόν, 6 στους 10 δηλώνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Μπάιντεν λόγω των νοητικών ικανοτήτων του. Αλλά το ενδιαφέρον είναι το ίδιο ποσοστό λέει ακριβώς το ίδιο και για τον Τραμπ.

Συνεπώς, οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι που θα κληθούν να διεκδικήσουν το σημαντικότερο αξίωμα του πλανήτη και να διαχειριστούν την πορεία της Αμερικής και σε μεγάλο βαθμό και του υπόλοιπου κόσμου, δεν πείθουν τους ψηφοφόρους.

Το 38% των πολιτών είναι ικανοποιημένοι από το έργο του Μπάιντεν και το 61% δηλώνουν απογοητευμένοι, ενώ σε σχέση με την οικονομία, η οποία αποδεδειγμένα σήμερα πάει καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια, έξι στους δέκα λένε ότι η κατάσταση έγινε χειρότερη από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν.

πηγηertnews

Σχετικές αναρτήσεις

Κάρολος: Η στιγμή που το BBC ανακοινώνει τη διάγνωση με καρκίνο

lazaros lazaros

Έκπληκτοι οι αρχαιολόγοι: Εντόπισαν «χρονοκάψουλα» που αποκαλύπτει τα μυστικά της αρχαίας πόλης που «πάγωσε» στον χρόνο

lazaros lazaros

Κύπρος: Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση Ρώσου που «έδωσε» στη Μόσχα αμερικανική τεχνογνωσία για οπλικά συστήματα

lazaros lazaros