Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Η «πλωτή πόλη» της Σαουδικής Αραβίας αξίας 8 δις δολαρίων.

Σχεδιασμένο σε σχήμα χελώνας, αυτό το terayatch αναμένεται όπως είναι φυσιολογικό να γίνει η μεγαλύτερη πλωτή κατασκευή στον κόσμο!


Ο σχεδιαστής του terayatch Lazzarini και η Pangeos, υπολόγισαν το κόστος κατασκευής του σε περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το γιγάντιο σκάφος πήρε το όνομά του από την Παγγαία, μια υπερήπειρο που λέγεται ότι υπήρχε περίπου 200 έως 335 εκατομμύρια χρόνια πριν.


Οι κατασκευαστές σχεδιάζουν να το χτίσουν σαν μια «πλωτή πόλη», ανέφερε το CNN. Έχει υπολογιστεί να έχει μήκος 548 μέτρα και πλάτος 609 μέτρα. Το τεράστιο σκάφος θα είναι ικανό να φιλοξενήσει περίπου 60.000 ανθρώπους.

Φυσικά, για να χτίσουν μια τόσο τεράστια κατασκευή, οι σχεδιαστές θα χρειαστούν επίσης μια ειδική τοποθεσία.

Οι σχεδιαστές πρότειναν τη Σαουδική Αραβία ως την τοποθεσία κατασκευής. Θα χρειαστεί να σκάψουν σχεδόν ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο θάλασσας επιφάνειας και να κατασκευαστεί ένα κυκλικό φράγμα πριν ξεκινήσει το μεγαλεπήβολο έργο.

Οι κατασκευαστές επέλεξαν τον χώρο με βάση το King Abdullah Port ως την καταλληλότερη τοποθεσία.


Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν στο κανάλι και εξέφρασαν την περιέργεια τους σχετικά με το teayatch, με πολλούς εξ αυτών να αναρωτιούνται και να εγείρουν τις ανησυχίες τους για το πώς θα καταφέρνει αντιμετωπίζει τα μεγάλα κύματα και πως θα αποφεύγει μια κακοκαιρία, αφού η ταχύτητα του θα είναι χαμηλή. Επίσης η αντίσταση μίας τέτοιας κατασκευής στα κύματα παραμένει κάτι που προκαλεί εύλογες απορίες.


Ο όρος “terayacht” χρησιμοποιείται γι σκάφη που είναι μεγαλύτερα από τα mega, τα super και τα Giga yacht. Μπορεί να μην ακούγεται ακριβής λέξη, αλλά ο όρος υπάρχει.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο Lazzarini στο YouTube και το οποίο δείχνει πώς θα μοιάζει αυτό το terayacht.

πηγη:eNautilia

Σχετικές αναρτήσεις

Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας.Τα Δραστήρια Τμήματα Οικοτεχνίας του ΛΕΡ!

lazaros lazaros

Τον τερματισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ανακοίνωσε ο νέος Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο

lazaros lazaros

«Νεφέλες» του Αριστοφάνη.Ο ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου και ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σας προσκαλούν την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 21:00 στο πέτρινο θεατράκι του Πάρκου Καραμανλή.

lazaros lazaros