Ανατολική Αττική
ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Τρεις Έλληνες στην Παταγονία για έναν από τους δυσκολότερους extreme αγώνες τριάθλου στον κόσμο!

Με την συμμετοχή τριών Ελλήνων αθλητών θα πραγματοποιηθεί ο πάρα πολύ δύσκολος αγώνας extreme Ironman «patagonman» στην Παταγονία στις 3 Δεκεμβρίου. Άρης Μύρκος, Μιχάλης Μανωνιούδης και Λευτέρης Δήμος έχουν πραγματοποιήσει πολύ σκληρή προετοιμασία τους περασμένους μήνες για να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο αγώνα τριάθλου, όπου θα κληθούν να καλύψουν 220 χιλιόμετρα κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Ο αγώνας που θα γίνει στην… άκρη της Γης βρίσκεται ανάμεσα στους δυσκολότερους αγώνες extreme Ironman στον κόσμο, καθώς οι αθλητές καλούνται να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους πέφτοντας από ένα ferryboat στο παγωμένο νερό (θερμοκρασία 11 βαθμών Κελσίου) το βράδυ, με την θερμοκρασία περιβάλλοντος να μην κυμαίνεται από 0 έως 5 βαθμούς. Εκεί, οι τριαθλητές θα κολυμπήσουν 3,8 χιλιόμετρα και στη συνέχεια θα διανύσουν 180 χιλιόμετρα με ποδήλατο σε μία πολύ επικίνδυνη διαδρομή με 3.000 μέτρα υψομετρική και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Ο μαραθώνιος με τον οποίο θα ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους οι ατρόμητοι αθλητές περιλαμβάνει διαδρομή με 1.200 μέτρα υψομετρική και δύσκολο δρόμο, ανάμεσα σε μοναδικές τοποθεσίες. Γενικότερα το «patagonman» περιλαμβάνει δυσκολίες που καλούνται οι υπεραθλητές να αντιμετωπίσουν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα μπάζα, το χώμα, η άμμος, οι ανηφόρες – κατηφόρες, τα κρύα νερά και οι άνεμοι.

Ο Άρης Μύρκος είναι προπονητής του ScienceTraining, και έχει καθοδηγήσει εκατοντάδες αθλητές να πετύχουν τους στόχους του και χρησιμοποιώντας την εμπειρία του είναι έτοιμος για μία ακόμα φανταστική περιπέτεια. Σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Runbeat, ο Άρης Μύρκος έδειξε… πανέτοιμος.

Ο Άρης Μύρκος

Από την άλλη, ο Μιχάλης Μανωνιούδης είναι ένας… αυθεντικός λάτρης του τριάθλου και ουσιαστικά περνάει στην επόμενη… πρόκληση λαμβάνοντας μέρος στο «patagonman 4th edition».

Ο Μιχάλης Μανωνιούδης

Ο Λευτέρης Δήμος είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει από πολλές δυσκολίες καθώς στα 19 του χρόνια είχε ένα σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή. Οι γιατροί του είπαν να ακρωτηριάσει το πόδι του γιατί θεώρησαν πως η ζημιά ήταν ανεπανόρθωτη, όμως εκείνος δεν συμφώνησε και μετά από ένα πολύ δύσκολο διάστημα με αρκετά χειρουργεία, κατάφερε όχι μόνο να περπατήσει, αλλά και να τρέξει.

Ο Λευτέρης Δήμος

Οι τρεις Έλληνες θα ζήσουν μία εμπειρία ζωής στην Παταγονία και ευχή όλων μας είναι να τους δούμε να τερματίζουν υγιείς και περήφανοι για το κατόρθωμά τους.

 

πηγη:Runbeat.

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μπλακ άουτ στα Νότια Προάστια μετά από έκρηξη υποσταθμού

lazaros lazaros

Επος του ’40. Ρένα Πέτρου-Ποιήματα.Το Κλειδί.

lazaros lazaros

Πυρετώδεις οι εργασίες στο Ελληνικό – Η πορεία των έργων. Lamda Development.

lazaros lazaros