Ανατολική Αττική
ΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

UNICEF: 700.000 παιδιά στο Σουδάν κινδυνεύουν από οξύ υποσιτισμό

Η UNICEF δήλωσε σήμερα ότι 700.000παιδιά στο Σουδάν πιθανόν να κινδυνεύσουν από τη χειρότερη μορφή υποσιτισμού φέτος και δεκάδες χιλιάδες μπορεί να χάσουν τη ζωή τους.

Ο 10μηνος πόλεμος στο Σουδάν μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών του και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF) έχει καταστρέψει τις υποδομές της χώρας, έχει αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγια σε άλλες περιοχές της χώρας και στο εξωτερικό, ενώ απευθύνονται προειδοποιήσεις για λιμό.

«Οι επιπτώσεις των τελευταίων 300 ημερών σημαίνουν ότι πάνω από 700.000 παιδιά πιθανόν να υποφέρουν από την πιο φονική μορφή υποσιτισμού φέτος», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Η UNICEF δεν θα είναι σε θέση να φροντίσει περισσότερα από 300.000 από αυτά χωρίς βελτιωμένη πρόσβαση και χωρίς πρόσθετη στήριξη. Σε εκείνη την περίπτωση, δεκάδες χιλιάδες πιθανόν θα πεθάνουν».

Ο Έλντερ όρισε την πιο επικίνδυνη μορφή υποσιτισμού ως σοβαρό οξύ υποσιτισμό, που καθιστά ένα παιδί 10 φορές πιο πιθανόν να πεθάνει από ασθένειες όπως χολέρα και ελονοσία. Ο ίδιος δήλωσε ότι 3,5 εκατ. παιδιά προβλέπεται να υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό.

Η UNICEF προσφέρει στο Σουδάν «έτοιμη προς χρήση θεραπευτική τροφή», γνωστή ως RUTF, τροφή που είναι ζωτικής σημασίας και δίδεται σε σοβαρά εξασθενημένα παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Η UNICEF κάνει έκκληση για 840 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει περίπου 7,5 εκατ. παιδιά στο Σουδάν φέτος. «Παρά το μέγεθος των αναγκών, πέρυσι η χρηματοδότηση που ζητούσε η UNICEF για σχεδόν τα τρία τέταρτα των παιδιών στο Σουδάν δεν ήταν διαθέσιμη», δήλωσε ο Έλντερ.

Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν την Τετάρτη από τη διεθνή κοινότητα να μην ξεχνά τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στον πόλεμο στο Σουδάν, απευθύνοντας έκκληση για 4,1 δισεκ. δολάρια για να καλύψουν τις ανθρωπιστικές ανάγκες και να στηρίξουν εκείνους που διέφυγαν σε γειτονικές χώρες.

Ο μισός πληθυσμός του Σουδάν – δηλαδή περίπου 25 εκατ. άνθρωποι – χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία, ενώ πάνω από 1,5 εκατ. άνθρωποι έχουν διαφύγει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Τσαντ, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία και το Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

πηγη:BusinessDaily

Σχετικές αναρτήσεις

Επαναστατική τεχνολογία μπαταρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Northvolt-πώς το νάτριο αλλάζει τα δεδομένα

lazaros lazaros

Πώς έκλεισε η μεταγραφή της Εύης Χριστοφιλοπούλου – Το παρασκήνιο και το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο.

lazaros lazaros

Κίνα: Αύξηση 55,2% στην εγκατεστημένη ηλιακή ισχύ το 2023.

lazaros lazaros