Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

UniCredit: Ποια είναι η τράπεζα που επενδύει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά 17 χρόνια

Μετά 17 χρόνια, μια ισχυρή ευρωπαϊκή τράπεζα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στην ελληνική οικονομία γενικότερα, επενδύοντας στην Alpha Bank και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές. Πρόκειται για την UniCredit που ανακοίνωσε στρατηγική επένδυση στην Alpha Bank δρομολoγώντας την ταχεία και πλήρη ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank, μέσω της πρότασης εξαγοράς του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει επίσης συμφωνία στη Ρουμανία για τη δημιουργία της 3ης μεγαλύτερης τράπεζας στην αγορά, μέσω της συγχώνευσης των θυγατρικών των δύο τραπεζών. Επίσης την εμπορική συνεργασία και στην Ελλάδα στα προϊόντα διαχείρισης Χαρτοφυλακίου μέσω της AlphaLife.

Ποια όμως είναι η UniCredit που επενδύει στην Alpha Bank και κατ΄ επέκταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας;
Η UniCredit είναι μία πανευρωπαϊκή εμπορική Τράπεζα με μοναδικό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με 13 συνολικά τράπεζες σε 12 χώρες. Σκοπός της Τράπεζας, όπως αναφέρεται στην παρουσίαση της, είναι η ενδυνάμωση των προοπτικών προόδου των κοινοτήτων, μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, μεγιστοποιώντας έτσι τις δυνατότητες των πελατών και των ανθρώπων της σε όλη την Ευρώπη. Η UniCredit εξυπηρετεί περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, στηριζόμενη σε τέσσερις κύριες γεωγραφικές περιοχές και τρεις ενότητες εργασιών, την παροχή λύσεων για εταιρικούς πελάτες, τη λιανική τραπεζική και τον τομέα των πληρωμών. Αυτό επιτρέπει στην Τράπεζα να βρίσκεται κοντά στους πελάτες της και να αξιοποιεί το σύνολο των δυνατοτήτων του Ομίλου για την ανάπτυξη και την παροχή των καλύτερων προϊόντων σε όλες τις αγορές της. Όπως επισημαίνεται, η ψηφιοποίηση και η δέσμευσή της στα κριτήρια ESG αποτελούν βασικούς παράγοντες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της UniCredit, βοηθώντας την τράπεζα να προσφέρει αριστεία και να δημιουργεί ένα βιώσιμο μέλλον για τους πελάτες της, τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους της. Η φιλοδοξία της, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Group CEO Andrea Orcel και επικεφαλής της Ιταλίας είναι να εξυπηρετήσει τις 13 αγορές που έχει παρουσία η UniCredit με τον καλύτερο τρόπο και να δώσει αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία στο δρόμο προς την επιτυχία: την τράπεζα για το μέλλον της Ευρώπης.
πηγη:thepresident.gr

 

thepresident.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μπούκαραν σε εταιρεία courier με αυτοκίνητο, άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο κι έφυγαν

lazaros lazaros

Εκδήλωση αναγόρευσης Μεγάλων Ευεργετών και Εταίρων του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

lazaros lazaros

Δημογραφικό: Η Ελλάδα αργοπεθαίνει

lazaros lazaros