Ανατολική Αττική
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με άλλα λόγια να λειτουργήσει η Δημοκρατία… Μπορεί;… Ευχαριστούμε το Ραϋμόνδο Αλβανό για το ταξίδι! Ευχαριστούμε και το τόσο ένθερμο κοινό!

Αναστασία Ευαγγελίου-Ρίζου. Βιβλιοθήκη – Νέου Βουτζά “Η Πρόοδος”

Τελικά ο εμφύλιος, σήμερα και σχεδόν μόνιμα, είναι παρών, παρά τις όποιες προσπάθειες να μπει κάτω από το χαλάκι…

Το συλλογικό τραύμα δεν επουλώνεται, ούτε εξαφανίζεται με την “υποχρεωτική” λήθη. Το αντιμετωπίζεις κατάματα…

Στέκεσαι σ’ αυτό το μελετάς, αποκτάς γνώση, όχι γνώμη, κάνεις προσπάθεια να δεις το αφήγημα των άλλων και συνειδητοποιείς ενδεχομένως ότι δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Ταυτόχρονα ανακαλύπτεις και την αξία της διαφωνίας, της δημιουργικής αντιπαράθεσης.

Αντί να κάνουμε πόλεμο, να κάνουμε διάλογο. Να διαφωνούμε και μέσα από τη διαφωνία να προσπαθούμε να βρίσκουμε την καλύτερη λύση, που ο καθένας μόνος του δεν θα μπορούσε να βρει.

Με άλλα λόγια να λειτουργήσει η Δημοκρατία…

Μπορεί;…

Τροφή για σκέψη από τη χθεσινή μας εκδήλωση, που έγινε παρουσία ενός εξαιρετικού κοινού από υποψιασμένους και καθόλου εφησυχασμένους πολίτες, μεταξύ των οποίων αυτοδιοικητικοί -ο νυν Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Ε. Μπουρνούς, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος, κα Δ. Τσεβά, δημοτικοί σύμβουλοι (οι κ.κ. Μπατάλης, Δουβίτσας, Μαυρογόνατος), ο Περιφερειακός κ. Ν. Παπαδάκης- εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, όπως ο συντοπίτης μας, Σάκης Ρουβάς.

Ευχαριστούμε το Ραϋμόνδο Αλβανό για το ταξίδι!

Ευχαριστούμε και το τόσο ένθερμο κοινό!

— με Ραϋμόνδος Αλβανός και με Stella Rossi.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μνημόνιο για την επαναλειτουργία του φρουρίου Μπούρτζι Ναυπλίου ως επισκέψιμου μνημείου.

lazaros lazaros

ΕΝΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ.Μια σύγχρονη ελληνική κωμωδία που τιμήθηκε με 6 κρατικά κινηματογραφικά βραβεία ποιότητας στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

lazaros lazaros

Με τους 107 πρώτους υποψηφίους συμβούλους από όλες τις δημοτικές ενότητες, με την πολυπληθή Ομάδα Νέων της παράταξής μας προχωράμε δυναμικά και αποφασισμένα για την επόμενη μέρα!

lazaros lazaros