Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Intercity από την τραγωδία στα Τέμπη – Πληροφορίες και για νέο βιολογικό υλικό

Ήταν 28 Φεβρουαρίου 2023 όταν έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Εννέα μήνες μετά, φαίνεται πως βρέθηκε το «μαύρο κουτί» της μοιραίας αμαξοστοιχίας, στο σημείο που φυλάσσεται ό,τι έχει απομείνει από αυτήν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Σύμφωνα με το larissanet το καταγραφικό έχει μεγάλες ζημιές και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό…

Θυμίζουμε πως από το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το οποίο οι τεχνικοί από την Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν την περασμένη άνοιξη, δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία καθώς και αυτό είχε πάθει ζημιά μετά τη σύγκρουση.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρέθηκε βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση σε μια προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.

Η έρευνα έγινε με μεγάλη λεπτομέρεια για να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα να υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα και ίχνη DNA που δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι σήμερα…

πηγη:usay.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σπύρος Παππάς.Στόχος οι Εκπαιδευτικοί και τα Σχολεία;

lazaros lazaros

Ολυμπία Οδός: κλείνει το τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος στον ημικόμβο Μεγάρων λόγω εργασιών – Για ποιό χρονικό διάστημα

lazaros lazaros

Βασίλης Πιστικίδης.Η θυσία των ηρώων να γίνει για εμάς χρέος ενότητας στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

lazaros lazaros