Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Βροχή χωρίς τέλος στη Βαυαρία

Βροχή χωρίς τέλος στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Ορισμένα ποτάμια έχουν ήδη υπερχειλίσει, όπως ο ποταμός Schmutter στην περιοχή του Άουγκσμπουργκ – όπου οι κάτοικοι εκκενώνονται αυτή τη στιγμή με βάρκα και ελικόπτερο.

Τα χειρότερα δεν έχουν τελειώσει…

Η κατάσταση σε ορισμένα ποτάμια στη νότια Γερμανία επιδεινώνεται λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Στη Βαυαρία, οι περιφέρειες Άουγκσμπουργκ, Άιχαχ-Φρίντμπεργκ, Νόιου-Ούλμ, Πφαφενχόφεν και Γκίνζμπουργκ έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το περιφερειακό γραφείο στο Άουγκσμπουργκ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ότι η στάθμη των υδάτων αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται απότομα τις επόμενες ώρες. Η περιφέρεια του Donauwörth προετοιμάζεται επίσης για κατάσταση καταστροφής.

Ένα ανάχωμα και ένα φράγμα έσπασαν στην περιοχή του Άουγκσμπουργκ το απόγευμα του Σαββάτου. Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο της περιφέρειας. Οι κάτοικοι σε ορισμένους δρόμους του χωριού Diedorf αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Λόγω των υψηλών υδάτινων μαζών, προετοιμάζεται εκκένωση στην περιοχή Diedorf του Άνχαουζεν, ανακοίνωσε το γραφείο της περιφέρειας του Άουγκσμπουργκ. «Δεν αρκεί πλέον να πάει κανείς σε υψηλότερους ορόφους».

Ένα φράγμα έσπασε στο Burgwalden- ένα ανάχωμα στο Anhauser Weiher υποχώρησε. Όλοι οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές κλήθηκαν να μεταβούν μόνοι τους στο Schmuttertalhalle στο Diedorf εντός της επόμενης ώρας.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης τους πολίτες να μείνουν μακριά από τα σιδηροδρομικά μετρό. Τα πλημμυρικά νερά μπορεί μερικές φορές να κατέβουν εκεί. Υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και ο υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν βρίσκονται στην περιοχή των πλημμυρών στην περιοχή Άουγκσμπουργκ της Σουαβίας.

Το Fischach στην περιφέρεια του Άουγκσμπουργκ έχει επίσης πληγεί σοβαρά. Ολόκληρο το χωριό είναι εντελώς κάτω από το νερό και μοιάζει με ορμητικό ποτάμι. Ένα ελικόπτερο διάσωσης βρίσκεται καθ’ οδόν για να βγάλει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους. Οι δρόμοι στο Gessertshausen έχουν πλημμυρίσει. Η πυροσβεστική βρίσκεται σε δράση.
Εκτός από τη Βαυαρία, η Βάδη-Βυρτεμβέργη έχει επίσης πληγεί σοβαρά. Οι άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος – ορισμένοι με βάρκα. Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) κήρυξε το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης για καταιγίδα για αρκετές περιοχές.

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται εδώ και ώρες, ιδίως στη νότια Γερμανία. Σύμφωνα με την DWD, το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης 4 ισχύει για τη δυτική Σουαβία, το Oberallgäu και την Άνω Βαυαρία, όπου σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να πέσουν βροχές έως και 120 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για την Κεντρική και την Άνω Φραγκονία ισχύει το επίπεδο προειδοποίησης 3 με βροχοπτώσεις από 40 έως 70 λίτρα. Από το απόγευμα και μετά ενδέχεται να εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στη βόρεια Βαυαρία.

Φώτο – Βίντεο

grland.info

Σχετικές αναρτήσεις

Σκλαβενίτης: Nέο εργοστάσιο για την παραγωγή έτοιμων γευμάτων

lazaros lazaros

Έριχναν λουλούδια με εκσκαφέα σε πανηγύρι στην Εύβοια

lazaros lazaros

Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τις διατάξεις περί προωθητικών ενεργειών και για πόσο καιρό πριν την λήξη τους

lazaros lazaros