Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Μάχη με τα κύματα δίνουν τα πλοία για να δέσουν στο λιμάνι της Αίγινας (video)

Μάχη» με τα κύματα έδωσε το πλοίο “ΑΧΑΙΟΣ” σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου για να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας.

Το πλοίο εκτελούσε το πρώτο πρωινό δρομολόγιο από Πειραιά προς Αίγινα και με δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι οποίες ήταν πολύ χειρότερες των αναμενόμενων, κατόρθωσε χάρη στην ικανότητα του πλοιάρχου του και του πληρώματος, μετά από μεγάλη προσπάθεια να δέσει και να αποβιβάσει επιβάτες και οχήματα στο λιμάνι.

Δυσκολίες στην πρόσδεση του αντιμετώπισε γύρω στις 10.00 το πρωί και το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ, ενώ το ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ κατόρθωσε με σχετική ευκολία να προσεγγίσει στις 10.30.

Αυτοκίνητα λουσμένα από τα κύματα της θάλασσας, επιβάτες να μην μπορούν να αποβιβαστούν ή να επιβιβαστούν και να τσαλαβουτούν στα νερά του λιμανιού. Εικόνες από το λιμάνι της Αίγινας που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν.

Οι σημερινές εικόνες έφεραν στη μνήμη τις αντίστοιχες του περασμένου Οκτώβρη όταν με πολύ χειρότερες συνθήκες το ίδιο πλοίο (AXAIOΣ) δεν κατόρθωσε να προσεγγίσει και αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Πειραιά.

Πέρα από την καταγραφή των γεγονότων που η επανάληψη τους έχει καταντήσει ρουτίνα αφού συμβαίνουν όλες τις εποχές του χρόνου με την πρώτη δυνατή ριπή βορειοδυτικών ανέμων, το πιο ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν τολμά να θέσει σοβαρά το θέμα της ασφάλειας του λιμανιού της Αίγινας.

Σήμερα 20 Απριλίου με αυτό το ανοιξιάτικο μπουρίνι, επιβάτες και οχήματα ταλαιπωρήθηκαν γιατί κάποιοι επιμένουν να αγνοούν τους κινδύνους που ελλοχεύει μια τέτοια κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΑΙΟ ΠΟΥ ΔΑΜΑΣΕ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ:eNautiliagr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο κινητήρας της Virgin Australia αναφλέγεται αναγκάζοντας αεροσκάφος να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Invercargill της Νέας Ζηλανδίας

lazaros lazaros

24ο Αντάμωμα Χορευτικών στον Ωρωπό.

lazaros lazaros

Μπλίνκεν: Η Χαμάς είναι το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός

lazaros lazaros