Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από drone στην Ερυθρά Θάλασσα – Οι αντάρτες Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο και πολλά εμπορικά πλοία των ΗΠΑ δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή στην Ερυθρά Θάλασσα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις εναντίον του USS Carney και εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παρέχουμε πληροφορίες μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Carney είναι ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke. Υπενθυμίζεται ότι το Carney είχε αποκρούσει επιθέσεις με πυραύλους και drone από τους Χούθι κατά του Ισραήλ.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν σε δύο πλοία στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, προσθέτοντας ότι τα «ισραηλινά» σκάφη έγιναν στόχος για τον πόλεμο στη Γάζα.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Χούθι αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν «επιχείρηση εναντίον δύο ισραηλινών πλοίων στο (στρατηγικής σημασίας) στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ», που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν, στοχεύοντας το πρώτο με «πύραυλο και το δεύτερο πλοίο με drone».

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι τα δύο πλοία έχουν σχέση με το Ισραήλ. Οι Χούθι έχουν επιτεθεί και σε άλλα πλοία τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένα ισραηλινών συμφερόντων.

Ο βρετανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι υπήρξε επίθεση με drone και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγές ασφαλείας των θαλασσίων μεταφορών ανέφεραν ότι ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου επλήγη από τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η βρετανική εταιρία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε ότι ένα άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φέρεται να υπέστη ζημιά από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σχεδόν 63 μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της βόρειας Υεμένης.

πηγη: ellada24

Σχετικές αναρτήσεις

Με σεβασμό στη φύση ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει αρμονικά αρκεί να χρησιμοποιεί ορθά την έρευνα και την τεχνολογία. Κων/νος Μησιάλης

lazaros lazaros

Σήμερα στις 19:00 μ.μ Ξενοδοχείο Αύρα

lazaros lazaros

Αυτό είναι το «άγνωστο» νησί της Εύβοιας που γιορτάζει σήμερα

lazaros lazaros