Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Απίστευτο: Ορειβάτες Αποκατέστησαν Βλάβη στα 2.000 μέτρα υψόμετρο

Την συνδρομή ορειβατών ζήτησε και έλαβε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου για να αποκαταστήσει την ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου.

Ορειβάτες αποκατέστησαν την βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου σε υψόμετρο 2000 μέτρων.


Με μια επιτυχημένη «καταδρομική» επιχείρηση σε ύψος 2.000 μέτρων στο όρος Δίκτη, μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου Ε.Ο Σ, κατόπιν της συνδρομής που ζητήθηκε από το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, επισκεύασαν το δίκτυο που μεταφέρει νερό προς το Λιμνάκαρο και την Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου.

Η επιχείρηση αποκατάστασης της βλάβης στο μεγάλο αυτό υψόμετρο (θέση Αγριμόνερο) στέφθηκε από επιτυχία παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ορειβάτες.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Κοντογιάννης ευχαρίστησε θερμά τον Ορειβατικό σύλλογο και τα μέλη του που βοήθησαν εθελοντικά στην αποκατάσταση της ζημιάς, πραγματοποιώντας μια δύσκολη αναρρίχηση στην κορυφή σχεδόν του βουνού, προκειμένου να αποκατασταθεί η υδροδότηση σε μια πολύ μεγάλη περιοχή του Οροπεδίου.

Είχε προηγηθεί έγγραφό του προς τον Ε.Ο.Σ για να συνδράμει σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα λόγω του δύσβατου της περιοχής ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά που τροφοδοτούσε με νερό τον Άγιο Γεώργιο.

Στην ιδιαίτερα δύσκολη ορειβατική επιχείρηση μετείχαν οι κ. Γιάννης Σπυριδάκης, Γιώργος Ράντογλου από τον Ε.Ο.Σ Λασιθίου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Άγγελος Μανουσάκης

Το νερό που κατέβαινε από τις πηγές εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε χαθεί με συνέπεια την έλλειψη του πολύτιμου αγαθού από τους κατοίκους του χωριού και από τα αιγοπρόβατα του Μέσα Λιμνακάρου .

Τα μέλη του συλλόγου ξεκίνησαν τη δύσκολη επιχείρηση μεταφέροντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία, εξαρτήματα και υλικά .

Στην πορεία διαπίστωσαν τις πολλαπλές ζημιές που είχαν υποστεί οι σωληνώσεις και συγκεκριμένα οι μεταλλικοί τους σύνδεσμοι, σε διάφορα σημεία του βουνού με συνέπεια να χάνεται το νερό. Με σχοινιά αναρριχήθηκαν στα δύσκολα αυτά σημεία και κατάφεραν να επιδιορθώσουν τις βλάβες ενώνοντας το δίκτυο που είχε αποκοπεί σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.

Και οι τρεις εθελοντές μετά από το επιτυχημένο εγχείρημα διαπίστωσαν ότι το νερό είχε πλέον διοχετευθεί στον Άγιο Γεώργιο και το Λιμνάκαρο.

Μάλιστα για ένα από τα μέλη της εθελοντικής αποστολής, τον κ. Γιώργο Ράντογλου ήταν ιδιαίτερη ανάβαση στην Δίκτη, καθώς επέστρεψε στην αναρρίχηση της ορθοπλαγιάς έπειτα απο 35 χρόνια.

Ήταν αθλητής αναρρίχησης του Σ.Ε.Ο Κοζάνης και μετείχε στην 1η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση το 1988 που έγινε στην ΔΙΚΤΗ .

Πηγή Φωτογραφιών, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου με την επισήμανση των φωτογράφων Ράντογλου Γιώργος, Σπυριδάκης Γιάννης και αρχείου Δημητριάδης Βασίλης

in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

‘’Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ’’ Του Γιάννη Παπάζογλου σε Σκηνοθεσία Θωμάς Μαυρογόνατος

lazaros lazaros

Ιωάννινα: Προ των πυλών η πρώτη γεώτρηση για υδρογονάνθρακες από τη δεκαετία του ’90

lazaros lazaros

Μυστικός δείπνος Παπανδρέου με Τσίπρα στο Στρασβούργο

lazaros lazaros