Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Αποχώρηση Πέτρου Κόκκαλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Πέτρος Κόκκαλης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «θα συμμετάσχω στην κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό που υπάρχει».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κόκκαλης αποφεύγει κάθε αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη ούτε αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν εκτός ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δεν ανοίγει, επίσης, τα χαρτιά του για το εάν και πότε θα ιδρύσει «πράσινο» κόμμα, ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο επόμενο διάστημα θα κάνει το βήμα, προκειμένου να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές.

 

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με τρεις ευρωβουλευτές: τους Δημήτρη Παπαδημούλη (σ.σ. προς το παρόν, εάν δεν αποχωρήσει και ο ίδιος), Κώστα Αρβανίτη καιΈλενα Κουντουρά.

Εκτός ευρωομάδας έχει βρεθεί από την άνοιξη ο Αλέξης Γεωργούλης (λόγω της γνωστής καταγγελίας εναντίον του) και ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση:

Η αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης του Αλέξη να συμμετέχουμε ως κίνηση ΚΟΣΜΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019 και η εμπιστοσύνη των πολιτών μάς έδωσαν τη δυνατότητα και την ευθύνη να αγωνιστούμε για την ενίσχυση τη πολιτικής δράσης για το κλίμα και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα, με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ.

Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική, καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Θα συμμετάσχω στην κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό που υπάρχει.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συνθέσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης.

Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει προοπτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας πορείας. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.

πηγη:euro2day

Σχετικές αναρτήσεις

Ένα μεσημέρι στο 608, το λεωφορείο που κάνει τον γύρο της Αθήνας

lazaros lazaros

Μαρινάκης: Ανακοινώνονται άμεσα νέες προσλήψεις στην Πυροσβεστική

lazaros lazaros

Παρουσιάστηκε το μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τη Δυτική Αττική – Ποιά μεγάλα έργα περιλαμβάνει

lazaros lazaros