Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Αποκαλύψεις σοκ παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά.Ζευγάρι βρέθηκε με μωρό με μια απλή εξουσιοδότηση.

Και ενώ δόθηκε η ανώτερη δυνατή στους εννέα συλληφθέντες για την υπόθεση εμπορίας βρεφών και ωαρίων, παράνομων υιοθεσιών και άλλων κακουργημάτων, οι αποκαλύψεις γύρω από τη «φάμπρικα» εξωσωματικών και παράνομων υιοθεσιών στην πόλη των Χανίων δεν έχει τελειωμό…

Καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία για το πώς δρούσε το κύκλωμα. Μάλιστα, αυτό που προκαλεί μεγάλη αίσθηση είναι πως, ένα ζευγάρι κατάφερε να αποκτήσει ένα μωρό, με μια απλή εξουσιοδότηση! Αστυνομικοί κύκλοι τονίζουν ότι ανοίγουν πια τα στόματα, τόσο από τις γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως παρένθετες, όσο και από εργαζόμενους στο Κέντρο. «Είμαστε στην αρχή μιας τεράστιας έρευνας…» υπογραμμίζουν αστυνομικές πηγές αναφερόμενοι στην πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα «κατά παραγγελία» βρέφη στα Χανιά. Πάμπτωχες γυναίκες χρησιμοποιούνταν ως παρένθετες μητέρες, υποβάλλοντας τα σώματα τους σε συνεχείς ορμονοθεραπείες, τις παράνομες υιοθεσίες, τις παρεκκλίσεις στις διαδικασίες κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις εικονικές εμβρυομεταφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρήτη, μόνο τα αρχεία που έχουν κατασχέσει οι αστυνομικοί από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου, έγγραφα, σκληροί δίσκοι, υπολογιστές κλπ, καλύπτουν περίπου μία δεκαετία πίσω.

Στο «κάδρο» ύποπτη περίπτωση παράνομης υιοθεσίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία τρανταχτή» υπόθεση παράνομης υιοθεσίας: Bρέφος ζει από το 2022 στο σπίτι ζευγαριού σε πόλη της βορείου Ελλάδος, το οποίο φέρεται να είχε απορριφθεί από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες. Είχε δηλαδή κριθεί ως ακατάλληλο για υιοθεσία. Τελικά, το ζευγάρι αυτό βρέθηκε με ένα μωρό στα χέρια, με μοναδικό χαρτί μία απλή εξουσιοδότηση από την φερόμενη βιολογική μητέρα του βρέφους. Στην εξουσιοδότηση αυτή εξέφρασε την επιθυμία το παιδί της να μεγαλώσει κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους. Και αυτή η περίπτωση βρίσκεται στο «κάδρο» των Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών. Αστυνομικοί κύκλοι τονίζουν ότι ανοίγουν πια τα στόματα, τόσο από τις γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως παρένθετες, όσο και από εργαζόμενους στο Κέντρο αλλά και από κάποιους κατηγορούμενους. Να σημειωθεί ότι το ελεγχόμενο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής συνεχίζει να λειτουργεί με την άδεια της αρμόδιας Αρχής καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη ιατρικές διαδικασίες και πράξεις που εμφανίζονται απόλυτα νόμιμες και ως εκ τούτου για αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν …σκιές. Από την άλλη, η δικογραφία δεν αφορά στο σύνολο του προσωπικού του Κέντρου. Υπάρχουν γιατροί, εργαζόμενοι στο Κέντρο, για τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο.

 

 

 

newsbreak.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κόπηκε στα δύο το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

lazaros lazaros

Οδός Σταδίου: Από την ταλαιπωρία στην αναγέννηση

lazaros lazaros

Βραβεία SAG: Μεθυσμένος στη σκηνή ο Pedro Pascal

lazaros lazaros