Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

BBC:Παιδιά μεταξύ των οκτώ νεκρών στη ρωσική επίθεση στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ντνίπρο υπέστη ζημιές στη ρωσική επίθεση


Δύο ρωσικά πλήγματα στην κεντρική περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας σκότωσαν οκτώ ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο σταθμός στην κύρια πόλη Ντνίπρο δέχτηκε επίθεση και πολλά σπίτια χτυπήθηκαν ανατολικότερα στο Synelnykove.

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε ότι η επίθεση υπογράμμισε την ανάγκη για κάθε πόλη να διαθέτει επαρκή αεροπορική άμυνα.

Σε ένα ξεχωριστό χτύπημα, η Ουκρανία είπε ότι για πρώτη φορά κατέρριψε ένα βομβαρδιστικό μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, ένα αγόρι οκτώ ετών και ένα κορίτσι 14 ήταν μεταξύ των έξι ανθρώπων που σκοτώθηκαν όταν ιδιωτικές κατοικίες έγιναν στόχος ρωσικών επιδρομών στην πόλη Synelnykove.

Ένα τρίτο παιδί, το οποίο είχε αναφερθεί νωρίτερα σκοτώθηκε, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και πολλά άλλα άτομα τραυματίστηκαν.

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν στην περιφερειακή πρωτεύουσα, Ντνίπρο, όταν χτυπήθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός και ένα πενταώροφο κτίριο. Ο σιδηροδρομικός φορέας Ukrzaliznytsia είπε ότι μια γυναίκα που βρισκόταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα σκοτώθηκε και άλλοι επτά εργαζόμενοι σιδηροδρόμων τραυματίστηκαν.

Οι υπηρεσίες διάσωσης συνέχισαν την έρευνα στα ερείπια και προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, πρόσθεσε το υπουργείο. Χτυπήθηκε και ένα μαιευτήριο.

Η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει εδώ και μήνες ότι εξαντλούνται τα όπλα ικανά να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μίλησε για «επείγουσα, κρίσιμη ανάγκη» για νέα στρατιωτική βοήθεια.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η βόρεια πόλη Τσερνίχιβ χτυπήθηκε από τη φονικότερη επίθεση στη Ρωσία εδώ και αρκετό καιρό, αφήνοντας 18 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Τρεις πύραυλοι κρουζ Iskander έπληξαν κτίρια κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης, είπε ο περιφερειακός ηγέτης.

Για μήνες, ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ αξίας 60,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (49 δισεκατομμύρια λίρες) έχει μπλοκαριστεί από εκπροσώπους των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο. Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, δήλωσε αποφασισμένος να φέρει το θέμα σε ψηφοφορία, η οποία θα μπορούσε να διεξαχθεί το Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, η αεροπορία στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 300 χιλιόμετρα (186 μίλια) από το ουκρανικό έδαφος. Ανέφερε ότι το αεροσκάφος τελικά κατέπεσε στην περιοχή της Σταυρούπολης της Ρωσίας αφού είχε εξαπολύσει πυραυλικό χτύπημα στην Ουκρανία.

Βλαντιμίρ Βλαντιμίροφ Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βλαντιμίρ Βλαντιμίροφ είπε ότι το αεροπλάνο κατέπεσε σε μια συνοικία στα βόρεια της ΣταυρούποληςΒλαντιμίρ Βλαντιμίροφ

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βλαντιμίρ Βλαντιμίροφ είπε ότι το αεροπλάνο κατέπεσε σε μια συνοικία στα βόρεια της Σταυρούπολης

Η αμυντική υπηρεσία της Ουκρανίας περιέγραψε το χτύπημα ως ειδική επιχείρηση παρόμοια με προηγούμενη επίθεση σε ρωσικό αεροπλάνο ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.

Τον Ιανουάριο, ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο A-50 και ένα αεροπλάνο κέντρου ελέγχου πάνω από την Αζοφική Θάλασσα. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι το βομβαρδιστικό χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ένα αναβαθμισμένο σοβιετικό σύστημα αεράμυνας S-200.

Μη επαληθευμένο βίντεο την Παρασκευή έδειξε ένα αεροπλάνο να φλέγεται να βγαίνει εκτός ελέγχου στο έδαφος και ο περιφερειακός κυβερνήτης της Σταυρούπολης Βλαντιμίρ Βλαντιμίροφ είπε μόνο ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε ρωσικό χωράφι σε κάποια απόσταση βόρεια της κύριας πόλης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε μια τεχνική δυσλειτουργία αφού το βομβαρδιστικό είχε εκτελέσει μια «μάχη». Δύο πιλότοι βρέθηκαν ζωντανοί, ένα τρίτο μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε και οι υπηρεσίες διάσωσης αναζητούν τον τέταρτο, είπε ο κυβερνήτης.

Ο αρχηγός της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, υποστράτηγος Mykola Oleschuk, δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε έξι πυραύλους κρουζ Kh-22 κατά τη διάρκεια της νύχτας και δύο από αυτούς καταστράφηκαν για πρώτη φορά.

Το Tu-22M3 περιγράφεται ως υπερηχητικό βομβαρδιστικό και ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας είπε ότι τα αεροπλάνα χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά πυραύλων Kh-22 για επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Στην φυλακή ο μεσίτης σε κατ’ οίκον έκτιση ο κοσμηματοπώλης-Ποινή έξι και πέντε ετών κάθειρξης επέβαλε το ΜΟΕ

lazaros lazaros

Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για 3 επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων

lazaros lazaros

Μαφιόζικο χτύπημα στη Λούτσα: «Οι 6 νεκροί ήταν στενοί συνεργάτες του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν» γράφουν τουρκικά ΜΜΕ

lazaros lazaros