Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣ

Χούτι: Δολιοφθορά σε υποβρύχια καλώδια επικοινωνίας που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία

Τέσσερα υποβρύχια καλώδια επικοινωνίας μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τζιμπουτί έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τους τελευταίους μήνες, πιθανώς ως αποτέλεσμα επιθέσεων των ανταρτών Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Globes.

Η δολιοφθορά των τεσσάρων καλωδίων στη θάλασσα μεταξύ Τζέντα στη Σαουδική Αραβία και Τζιβμπουτί στην Ανατολική Αφρική, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν στα συστήματα AAE-1, Seacom, EIG και TGN, προκάλεσε διακοπή των επικοινωνιών μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της άμεσης ζημίας θα απορροφηθεί από τα κράτη του Κόλπουκαι την Ινδία, σύμφωνα με την Globes.

Το καλώδιο AAE-1 συνδέει την Ανατολική Ασία με την Ευρώπη μέσω της Αιγύπτου,συνδέοντας την Κίνα με τη Δύση μέσω χωρών όπως το Πακιστάν και το Κατάρ.

Το καλωδιακό σύστημα Europe India Gateway (EIG) συνδέει τη νότια Ευρώπη με την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.

Το καλώδιο Seacom συνδέει την Ευρώπη,την Αφρική και την Ινδία και συνδέεται με τη Νότια Αφρική.

Η επισκευή ενός τόσο μεγάλου αριθμού υποβρύχιων καλωδίων μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες -τουλάχιστον 8 εβδομάδες σύμφωνα με την εκτίμηση- και να συνεπάγεται έκθεση σε κίνδυνο από τους υεμενίτες αντάρτες. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα αναγκαστούν να αναζητήσουν εταιρείες που θα συμφωνήσουν να πραγματοποιήσουν τις εργασίες επισκευής και πιθανότατα να τους πληρώσουν ένα ασφάλιστρο υψηλού κινδύνου.

πηγη:iapopsi

Σχετικές αναρτήσεις

Ζαχάροβα: Θα αντιδράσουμε σκληρά αν η Δύση κλέψει ρωσικούς πόρους

lazaros lazaros

Τι ακριβώς είναι οι αινιγματικοί γιγάντιοι εκρηκτικοί κρατήρες στον πάγο της Σιβηρίας;

lazaros lazaros

Διεισδύουν βαθύτερα στην Αβντιίβκα οι Ρώσοι, εξαντλημένοι οι Ουκρανοί.

lazaros lazaros