Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Δημοφιλής τουριστική πλατφόρμα δημοσίευσε μια λίστα με τα πιο φιλόξενα μέρη του κόσμου, στο πλαίσιο των βραβείων Traveller Review Awards 2024.

Δημοφιλής τουριστική πλατφόρμα δημοσίευσε μια λίστα με τα πιο φιλόξενα μέρη του κόσμου, στο πλαίσιο των βραβείων Traveller Review Awards 2024. 

Από μαγευτικές παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι ορεινά καταφύγια, οι προορισμοί της λίστας επιλέχθηκαν για την εξαιρετική φιλοξενία που προσφέρουν, όπως αποδεικνύεται μέσα από περισσότερες από 309 εκατομμύρια έγκυρες κριτικές ταξιδιωτών της τουριστικής πλατφόρμας.

Στη φετινή λίστα με τις 10 πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου, βρέθηκε η Ερμούπολη της Σύρου και μάλιστα στη δεύτερη θέση!

Η Ερμούπολη είναι η πρωτεύουσα και λιμάνι της Σύρου. Το μεγαλοπρεπές, επιβλητικό Δημαρχείο της, η νεοκλασική αρχιτεκτονική, τα πολύχρωμα αρχοντικά και η κοσμοπολίτικη αύρα προσδίδουν στην Ερμούπολη ένα χαρακτήρα μοναδικό, πολύ διαφορετικό από εκείνο των υπόλοιπων Κυκλάδων.

 

Η δεύτερη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο είναι ελληνικήUnsplash

 

Με τη συμμετοχή των νέων κατοίκων της,η Σύρος εξελίχθηκε ως τα μέσα του 19ου αιώνα σε εμπορικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά την Αθήνα. Ονομάστηκε Ερμούπολη από τον Ερμή, θεό των εμπόρων και των αγγελιοφόρων, ενώ εντυπωσιακή άνθιση εκτός από την οικονομία γνώρισαν στο νησί, οι τέχνες και τα γράμματα. Σήμερα με πληθυσμό 12.000 κατοίκων καταφέρνει να διατηρεί την ζωντάνια της όλο το χρόνο.

Πέρα όμως από βενετσιάνικη ενέργειά της και την εξαιρετική νεοκλασική αρχιτεκτονική της, αυτό που έκλεψε τις καρδιές όσων επισκέφθηκαν το νησί ήταν η φιλοξενία της, όπως επιβεβαιώθηκε.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι λίστες με τους πιο φιλόξενους προορισμούς στον κόσμο σύμφωνα με τα φετινά βραβεία της τουριστικής πλατφόρμας.

Οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου

 1. Arraial d’Ajuda, Βραζιλία
 2. Ερμούπολη, Ελλάδα
 3. Viana do Castelo, Πορτογαλία
 4. Daylesford, Αυστραλία
 5. Grindelwald, Ελβετία
 6. Moab, Ηνωμένες Πολιτείες
 7. Uzes, Γαλλία
 8. Μαζατλάν, Μεξικό
 9. Jaisalmer, Ινδία
 10. Fujikawaguchiko, Ιαπωνία

Οι 10 πιο φιλόξενες περιοχές του κόσμου

 1. Perthshire, Ηνωμένο Βασίλειο
 2. Penghu, Ταϊβάν
 3. Boyaca, Κολομβία
 4. Trentino – Alto Adige, Ιταλία
 5. Λος Λάγος, Χιλή
 6. Erongo, Ναμίμπια
 7. Otago, Νέα Ζηλανδία
 8. Λαπωνία, Φινλανδία
 9. Αστούριας, Ισπανία
 10. Friesland, Ολλανδία

Για 7η συνεχή χρονιά, ο μεγαλύτερος αριθμός βραβευθέντων προέρχεται από την Ιταλία με συνολικά 181.012 βραβεία. Μετά ακολουθούν η Ισπανία (125.611), η Γαλλία (124.361), η Γερμανία (86.910) και το Ηνωμένο Βασίλειο (74.754).

ladylike.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ελληνο-σερβικό φόρουμ: Το deal που κλείδωσε, οι στόχοι που τέθηκαν και τα έργα των €18 δισ.

lazaros lazaros

Γιώργος Πατούλης. Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου.

lazaros lazaros

ΙΟΒΕ: Ποια θα είναι τα οφέλη από τη μείωση του ΕΦΚ στα αλκοολούχα ποτά.

lazaros lazaros