Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Δήμος Διονύσου.Φεστιβάλ «Μικρών Διονυσίων 2024»

Το Φεστιβάλ των «Μικρών Διονυσίων 2024» αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για το Δήμο Διονύσου και μια αγαπημένη διέξοδος τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες…

Έχοντας ως στόχο τη διατήρηση και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουν άπαντες και να εκτιμήσουν την ιστορία, την τέχνη και τις παραδόσεις.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι πολυποίκιλο, περιλαμβάνει αρκετές προτάσεις ψυχαγωγίας ως βασικά στοιχεία του προγραμματισμού μας (θέατρο, μουσικές συναυλίες και παρουσιάσεις, παραδοσιακά χορευτικά δρώμενα), με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η Δημοτική Αρχή, λοιπόν, προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει ζωντανή μουσική και θεατρικά έργα, προάγοντας την καλλιτεχνική έκφραση, ενώ οι χοροί και οι λαϊκές εκδηλώσεις διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμα.

Μέσω αυτών των εκδηλώσεων, οι νεότερες γενιές έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να εκτιμήσουν τις ρίζες τους, ενώ οι μεγαλύτεροι διατηρούν τη σύνδεσή τους με το παρελθόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
 1. Κυριακή 23/06 18:00 – Πάρτυ Νεολαίας με τίτλο “Summer is Back” – Παλαιός Σταθμός Τρένου
Με αφορμή τη λήξη της σχολικής περιόδου, ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει πάρτυ νεολαίας με τίτλο “Summer is Back”.

Ο ρυθμός της βραδιάς θα ανήκει στο group των DJ’s “3 Delta” (Μάρκος Φλόκας, Ανδρέας Απαζίδης και Ερμής Παπαδόπουλος), το οποίο θα παίξει ηλεκτρονική μουσική (Afrohouse, Techouse & Melodictechno).

 1. 24 έως 27/06 19:00 – Συναυλία σπουδαστών της Μουσικής Σχολής Δήμου Διονύσου – Παλαιός Σταθμός Τρένου
Συμμετέχουν 400 σπουδαστές με ατομικά προγράμματα, τα 60 μέλη της χορωδίας, ένα ορχηστρικό σύνολο κιθάρας, δύο ορχηστρικά σύνολα κρουστών και μικρών οργάνων, οι μικροί κιθαριστές, μία ροκ ορχήστρα, καθώς και η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου.
 1. Παρασκευή 28/06 20:30 – Παραδοσιακοί χοροί με το Σωματείο Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών “ΧΟΡΟΠΑΙΓΝΙΟ”- Παλαιός Σταθμός Τρένου
 2. Σάββατο 29/06 21:00 – Θεατρική παράσταση “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” του Σοφοκλή από την Ομάδα Προγράμματος θεατρικής επιμόρφωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Διονύσου – Αρχαιολογικός χώρος του Βωμού Διονύσου
Σκηνοθεσία Αφροδίτης Σφαιροπούλου και Γιώργου Κομνηνάκη, σκηνικά Νάσις Δρακάκη – Κοζακλή και μουσική Ροδούλας Χαντζή, από την ομάδα προγράμματος θεατρικής επιμόρφωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Διονύσου, σε συνδιοργάνωση με τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διονύσου.
 1. Κυριακή 30/06 20:30 – Χορευτική εκδήλωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Διονύσου – Παλαιός Σταθμός Τρένου. Με τον χοροδιδάσκαλο κο Γιώργο Αντωνίου.
 2. 01 έως 04 Ιουλίου 21:00 – 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής – Παλαιός Σταθμός Τρένου
 • 01/07/2024 – Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ “Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας”
 • 02/07/2024 – Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, Άκης Δήμου “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης”
 • 03/07/2024 – Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, Μ. Ρέππας – Θ. Παπαθανασίου “ΡάΟΥΣ Οίκος Ενοχής”
 • 04/07/2024 – Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, Μαρία Παπανδρέου “Δίχα τέλος και αρχή”
 1. Παρασκευή 05/07 20:30 – Παραδοσιακοί Χοροί με το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Στεφάνου και τίτλο “Στα παραδοσιακά κατώφλια της Ελλάδας” – Παλαιός Σταθμός Τρένου

Μια πλούσια μουσικοχορευτική βραδιά, όπου θα συμμετέχουν τα παραδοσιακά τμήματα  Κέντρου Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής “ΕΜΜΕΛΕΙΑ καθώς επίσης και η  παραδοσιακή χορωδία.

http://www.dionysos.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

BMW.Ανθρωποειδή ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη πιάνουν δουλειά σε εργοστάσια της στις ΗΠΑ.

lazaros lazaros

Euro 2024: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε Σέρβους και Άγγλους οπαδούς στο Γκελζενκίρχεν – Βίντεο

lazaros lazaros

Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας: Ένας παράδεισος απειλείται με εξαφάνιση – Διαμαρτυρία κατοίκων και οργανώσεων

lazaros lazaros