Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Επιστρέφουν οι Κινέζοι στην Ελλάδα: Απευθείας πτήση Σαγκάη με Αθήνα το 2024

Την απευθείας αεροπορική σύνδεσητης Σαγκάης με την Αθήνα από τον Απρίλιο του 2024 ανακοίνωσε η ιδιωτική κινεζική αεροπορική εταιρεία Juneyao Air. Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση στην προσπάθεια της Ελλάδας να ενεργοποιήσει εκ νέου την κινεζική αγορά τουριστών, η οποία μηδενίστηκε εν μέσω πανδημίας. Η Αθήνα είναι μόλις ο τρίτος προορισμός της αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη.

«Βασιζόμενη στην πρωτοβουλία «Ζώνη και Δρόμος» («Belt and Road Initiative»), η Juneyao Air, πρώτη μεταξύ των κινεζικών ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών, αναλαμβάνει την πραγματοποίηση του διηπειρωτικού αυτού δρομολογίου», δήλωσε ο Yu Chengji, CEO της Juneyao Air. «Επιλέγουμε την Αθήνα ως τον τρίτο ευρωπαϊκό προορισμό της Juneyao, λόγω των πλούσιων τουριστικών πόρων της Αθήνας και της Μεσογείου και της όλο και πιο στενής εμπορικής σύνδεσής τους με την Κίνα. Το νέο δρομολόγιο θα βελτιώσει περαιτέρω την επικοινωνία μεταξύ των Κινέζων και των Ελλήνων και θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές, εμπορικές, τουριστικές και πολιτιστικές συνδέσεις μεταξύ των δύο περιοχών
Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, δήλωσε: «Σε μια τόσο σημαντική, στρατηγικής σημασίας αγορά όπως είναι η κινεζική, η Σαγκάη έως σήμερα κατέγραφε τα υψηλότερα ποσοστά  επιβατικής κίνησης προς την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών, οπότε η έναρξη για πρώτη φορά της απευθείας σύνδεσης είναι μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις για το αεροδρόμιο, την πόλη και τη χώρα μας.
Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην Juneyao Air για την ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά της Αθήνας και να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την αεροπορική εταιρεία, με στόχο να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην επιτυχία του δρομολογίου. Ευχόμαστε στον αεροπορικό συνεργάτη μας πλήρεις και ασφαλείς πτήσεις και ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά μας!».

Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα, ξεκινώντας τον Απρίλιο 2024, με Boeing 787 Dreamliner, προσφέροντας καμπίνα διακεκριμένων επιβατών και καμπίνα οικονομικών θέσεων. H Juneyao Air είναι η μοναδική και η πρώτη κινεζική αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιεί την απευθείας σύνδεση μεταξύ Σαγκάης και Αθήνας. Το δρομολόγιο αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού της Juneyao Air να προσφέρει αυξημένη παγκόσμια διασυνδεσιμότητα από την Κίνα.

Πρόσθετα στο δρομολόγιο Σανγκάη – Αθήνα, η Juneyao Air ήδη πραγματοποιεί 3 απευθείας δρομολόγια, συνδέοντας την Κίνα με την Ευρώπη, τα Σανγκάη – Ελσίνκι, Τσεντσόου (Zhengzhou) – Ελσίνκι, και Τσεντσόου – Μιλάνο, έχοντας μεταφέρει περισσότερους από 180.000 ταξιδιώτες τα τελευταία 4 χρόνια.

Η κινεζική αγορά τουριστών

Το 2019 η κινέζικη αγορά έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ελληνική βιομηχανία. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στις αρχές Μαρτίου φέτος η κ. Παπαδοπούλου, εκ μέρους του ΔΑΑ, οι απευθείας πτήσεις παρουσίασαν αύξηση +22% το προ-πανδημικό έτος, ενώ οι πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό κατά +21%, συγκριτικά με το 2018. Σημειώνεται ότι μεταξύ του 2013-2019 η αγορά της Κίνας αυξήθηκε +166%, ενώ η ίδια αγορά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σημείωσε αύξηση +104%, σκαρφαλώνοντας στο top20 των διεθνών αφίξεων.

Τα δημογραφικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι Κινέζοι επιβάτες επιλέγουν την Ελλάδα κυρίως για διακοπές χαλάρωσης (81%). Οι μισές κρατήσεις γίνονται απευθείας από τους ιστοτόπους των εκάστοτε αεροπορικών, ενώ οι παραδοσιακοί tour operators κλείνουν το 45% των κρατήσεων, ενώ οι digital tour operators κλείνουν μόλις το 5%. Ο μέσος όρος ηλικίας των επισκεπτών είναι τα 39 έτη.

Οι τελευταίοι τουρίστες από την Κίνα ήρθαν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2020. Έκτοτε η κινέζικη αγορά του τουρισμού «πάγωσε», καθώς οι περιορισμοί που εφαρμόζονταν σχετικά με την πανδημία έκαναν τα ταξίδια εκτός Κίνας απαγορευτικά.

πηγη:powergame.

Σχετικές αναρτήσεις

Απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε σε δρομολόγιο αστικού λεωφορείου με πρωταγωνίστρια μια επιβάτιδα που πήδηξε από το παράθυρο όταν έχασε τη στάση της.

lazaros lazaros

Ηχηρές πρώτες Αναστάσεις: Με εκκωφαντικούς κρότους και δονήσεις «η στιγμή που η ζωή νικά» σε Αθήνα, Πάτρα, Χίο και Κέρκυρα – Δείτε βίντεο

lazaros lazaros

“John Lennon: Murder Without a Trial”, το ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Τζον Λένον

lazaros lazaros