Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Οι ισχυροί Αμερικανοί τραπεζίτες ξεφορτώνουν τις μετοχές των τραπεζών τους. Ο Jamie Dimon ρευστοποιοεί μεγάλα πακέτα

Όταν ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase,  αρχίσει να ξεφορτώνει τις μετοχές του ύψους 1,1 δισ.  δολαρίων, το επόμενο έτος, ο τιτάνας της Wall Street – ο οποίος δεν έχει πουλήσει ποτέ στο παρελθόν μετοχές – θα ενταχθεί στην παρέλαση των κορυφαίων τραπεζιτών που έχουν εξαργυρώσει μέρος των μετοχών τους, αναφέρουν οι Financial Times.
Η άρνηση του Dimon να πουλήσει έως τώρα θυμίζει την εποχή που ο πρώιμος μέντοράς του, ο Sandy Weill, κυριαρχούσε στη Wall Street και υποκίνησε έναν “όρκο αίματος” που απαιτούσε από τη διοικητική του ομάδα να κρατήσει τις μετοχές της μέχρι να αποχωρήσει. Η ίδια η JPMorgan είχε προηγουμένως διατυμπανίσει το γεγονός ότι ο Dimon “δεν είχε πουλήσει ούτε μία κοινή μετοχή της JPMorgan Chase”.

Έσπασε το σερί διακράτησης

Το σπάσιμο αυτού του σερί διακράτησης, με την πώληση 1 εκατ. μετοχών, αξίας περίπου 140 εκατ. δολαρίων (από μετοχές αξίας 1,101 εικατ. δολαρίων), θα εκτοξεύσει τον Dimon στην κορυφή του πίνακα των πωλήσεων μετοχών από τα σημερινά στελέχη αμερικανικών τραπεζών, όπως δείχνει ανάλυση των Financial Times με στοιχεία από τις VerityData, S&P Capital IQ.
Πράγματι, πέντε από τους άλλους 10 κορυφαίους πωλητές μεταξύ των σημερινών στελεχών των έξι μεγάλων τραπεζών της Wall Street βρίσκονται στην JPMorgan:
Η επικεφαλής της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου Mary Erdoes έχει πουλήσει 63 εκατ. δολάρια και ο επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής Daniel Pinto έχει εξαργυρώσει 53 εκατ. δολάρια από τότε που ο Dimon ανέλαβε την κορυφαία θέση στις αρχές του 2006. Άλλοι σημαντικοί πωλητές στην τράπεζα είναι ο επικεφαλής της εμπορικής τραπεζικής Douglas Petno, ο οποίος έχει πουλήσει 34 εκατ. δολάρια, και η συν-επικεφαλής της καταναλωτικής τραπεζικής Marianne Lake, η οποία έχει πουλήσει 29 εκατ. δολάρια. “Όλοι τους κατέχουν τουλάχιστον το 50% των μετοχών που τους έχουν παραχωρηθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της JPMorgan.

Ποιοί τραπεζίτες πούλησαν μεγάλα πακέτα μετοχών

Κατά τη διάρκεια της 17ετούς περιόδου κατά την οποία ο Dimon δεν έχει πουλήσει τίποτα, οι επικεφαλής των ανταγωνιστικών τραπεζών έχουν εξαργυρώσει μεγάλα πακέτα μετοχών:
Ο Τζέιμς Γκόρμαν, διευθύνων σύμβουλος τηςMorgan Stanley από το 2010, έχει πουλήσει 78 εκατ. δολάρια από τις μετοχές του στην τράπεζα -συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 48 εκατ. δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος- καθιστώντας τον τον μεγαλύτερο πωλητή μεταξύ των στελεχών των έξι μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ. Ο Τεντ Πικ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Γκόρμαν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Ιανουάριο, έχει εξαργυρώσει 30 εκατ. δολάρια, ενώ οι πρώην αντίπαλοί του για την ανώτατη θέση Dan Simkowitz και Andy Saperstein έχουν πουλήσει 25 εκατ. δολάρια και 19 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.
Αυτό φέρνει την τριάδα της Morgan Stanley σε παρόμοια θέση με τον David Solomonδιευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs , ο οποίος έχει πουλήσει σχεδόν 22 εκατ. δολάρια από το 2006. Ο δεύτερος στη σειρά διευθυντής της Goldman John Waldron έχει ξεφορτωθεί 20 εκατ. δολάρια σε αυτό το διάστημα, ενώ ο John Rogers, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της τράπεζας μέχρι να αποχωρήσει τον Αύγουστο, έχει πουλήσει μετοχές αξίας 34 εκατ. δολαρίων.
Αντίθετα, τα στελέχη της Citigroup και της Bank of America έχουν πουλήσει πενιχρά ποσά μετοχών. Ο Brian Moynihan της Bank of America πούλησε 1,9 εκατ. δολάρια πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος, αλλά κανένα από τότε- η διευθύνουσα σύμβουλος της Citi Jane Fraser δεν έχει επίσης πουλήσει από τότε που ανέλαβε την κορυφαία θέση.

πηγη:economico.

Σχετικές αναρτήσεις

Στρόφιλας Άνδρου: η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης!

lazaros lazaros

Εντυπωσιακό βίντεο από την αναχώρηση του Skiathos Express από το Λιμάνι της Γλώσσας

lazaros lazaros

Μετά από δεκαετίες σιωπής και ερήμωσης, το Μπούρτζι άριστα αποκαταστημένο, με λειτουργική χρήση, αποδίδεται στο κοινό και στους επισκέπτες του.Υπουργείο πολιτισμού.

lazaros lazaros