Ανατολική Αττική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε στην προεκλογική του φιέστα στο Γαλάτσι. «Μία αξέχαστη αλβανική ημέρα»Το ευχαριστώ στην Ελλάδα

Δύο αναρτήσεις, η μία με φωτογραφία με την Έρα Ρούσι και τον Νόιζι καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου, και η άλλη με ένα κολάζ φωτογραφιών από τη χθεσινή (12/5) ομιλία στο Γαλάτσι, έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μετά την προεκλογική του φιέστα.

Στην ανάρτηση με τους καλλιτέχνες, ο πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται να σχηματίζει τον αλβανικό αετό και «ευχαρίστησε από καρδιάς» την Ελλάδα για τον χώρο που του παραχώρησε, για να κάνει την προεκλογική του ομιλία.

«Πριν την αναχώρηση για Τίρανα από Αθήνα, αφού βίωσα σε κάθε κύτταρό μο  τη βαθιά “ανάσα” της πατρίδας στους Αλβανούς της Ελλάδας και με το μεγαλύτερο αίσθημα ευγνωμοσύνης, για όλους εκείνους που έκαναν ποτάμι το Στάδιο του Γαλατσίου, ένα νέο κεφάλαιο αδελφοσύνης, ευρωπαϊκής τάξης ειρήνης και ευημερίας ξεκινάει με την Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έντι Ράμα.

Στη δεύτερη ανάρτησή του, ο Έντι Ράμα δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες από τη χθεσινή του ομιλία, συνοδεύοντάς ‘τες με το εξής λεκτικό: «Φωτογραφικό άλμπουμ από αξέχαστη αλβανική ημέρα

Στη δεύτερη ανάρτησή του, ο Έντι Ράμα δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες από τη χθεσινή του ομιλία, συνοδεύοντάς ‘τες με το εξής λεκτικό:

«Φωτογραφικό άλμπουμ από αξέχαστη αλβανική ημέρα».

Ράμα: «Δεν ήρθα για να προκαλέσω»

Ο Έντι Ράμα απευθύνθηκε στα «αδέλφια» του, όπως είπε τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, και τόνισε πως σκοπός της επίσκεψής του δεν είναι να προκαλέσει

Η φράση του αυτή, την οποία είπε στην αρχή της ομιλίας του, εκλαμβάνεται ως απάντηση σε δήλωση που έκανε ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος είχε ζητήσει από τον κόσμο να είναι προσεκτικός καθώς ο στόχος του Ράμα ήταν η πρόκληση.

Σημειώνεται πως σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ και η χρονική συγκυρία της προεκλογικής φιέστας του Έντι Ράμα στην Ελλάδα κρίνεται, από πολλούς, ότι δεν είναι τυχαία.

reader.grΑναφέρθηκε, επίσης, στην κοινή πορεία Ελλάδας και Αλβανίας ανά τα χρόνια, την κοινή Ιστορία και κουλτούρα, αλλά και τόνισε – σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες του OPEN – πως «οι δρόμοι του μέλλοντος είναι κοινοί μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών».

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Περικλέους

lazaros lazaros

Αντώνης Λουδάρος: Μου φαίνεται αστείο ότι σε μία κοινωνία που λέγονται τέρατα μάς ενοχλεί η λέξη «χοντρός»

lazaros lazaros

D W: Το Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία αναζήτησε λύσεις στο Βερολίνο υπό την προεδρία του γερμανού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Τζεμ Έζντεμιρ.

lazaros lazaros