Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Έφτασε στην Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε στις 10:10, νωρίτερα από την αναμενόμενη ώρα του, το αεροπλάνο που μετέφερε τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.
Τον Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Από το αεροδρόμιο η πομπή θα μπει στην Αττική οδό, από εκεί στη λεωφόρο Μεσογείων και μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας θα φτάσει στην Ηρώδου Αττικούκαι το προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα πραγματοποιήσει μια ολιγόλεπτησυνάντηση με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας – Τουρκίας. Τον τούρκο πρόεδρο συνοδεύουν επτά υπουργoί του καθώς και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.
Ελλάδα και Τουρκία να προσέρχονται στο τραπέζι των συζητήσεων μέσα σε ένα θετικό κλίμα και ειλικρινή διάθεση συνεργασίας.

Συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:15, ενώ στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται και ορισμένες συμφωνίες στον τομέα του μεταναστευτικού και της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.
Όλες οι συναντήσεις των υπουργών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στις 11:30 με τον ομόλογό του της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στις 12:00 θα συναντηθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Σιμσέκ.
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης και Α. Παπαδόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια.
Η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Λ. Μενδώνη με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.
Και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.
Λ. Κατεχάκη,
Λ. Μεσογείων
Λ. Βασ. Σοφίας,
Λ. Κηφισίας,
Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,
Λ. Βασ. Αμαλίας,
Λ. Αλεξάνδρας,
Μιχαλακοπούλου,
Σταδίου,
Πανεπιστημίου και
Ακαδημίας.

πηγη:newpostgr

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!

lazaros lazaros

Δίκη για το Μάτι-Πρ. Αρχηγός Πυροσβεστικής: «Ξέραμε για νεκρούς»

lazaros lazaros

Ξεκινάει νέο μεγάλο έργο στην Εύβοια με χρηματοδότηση 7.000.000 €

lazaros lazaros