Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Έλληνας αναδημιουργεί την αρχαία Αθήνα σε 3D: Χρειάστηκαν 13 χρόνια σκληρής δουλειάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Έλληνας αφιέρωσε 13 χρόνια για να ανακατασκευάσει σχολαστικά την αρχαία Αθήνα σε 3D, με πραγματικά ένα μαγευτικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια του 5ου αιώνα π.Χ., η Αθήνα, η πόλη της θεάς Αθηνάς, γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και απέκτησε πρωτοφανή δόξα υπό την ηγεσία του διάσημου ρητορα Περικλή. Ο Περικλής διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της Αθήνας στη “Χρυσή Εποχή” της μέσω στρατηγικών πολιτικών.

Ο φωτογράφος Δημήτρης Τσαλκάνης ανέλαβε το φιλόδοξο έργο της αναβίωσης αυτής της χρυσής εποχής, χρησιμοποιώντας προγράμματα τρισδιάστατης απεικόνισης. Αποκορύφωμα των προσπαθειών του είναι ο ιστότοπος “Ancient Athens 3D”, που προσφέρει μια μοναδική και εντυπωσιακή εμπειρία. Εκτείνοντας επτά ιστορικές περιόδους από το 1200 π.Χ. κατά τη μυκηναϊκή περίοδο έως το 1833 μ.Χ. στη σύγχρονη εποχή, η ιστοσελίδα παρουσιάζει τη μνημειώδη εξέλιξη της πόλης. Ο Τσαλκάνης, με γνώμονα το πάθος, ενημερώνει τακτικά τον ιστότοπο με νέα αρχαιολογικά δεδομένα, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της Αθήνας.

 αρχαία Αθήνα σε 3D

Ο ιστότοπος “Ancient Athens 3D”, που δημιουργήθηκε το 2008, παρουσιάζει μια δυναμική αναπαράσταση των επτά περιόδων, αναγνωρίζοντας τη μικρή αναντιστοιχία με τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των ιστορικών κειμένων. Κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια συγκεκριμένη περίοδο από το μενού, παρέχοντάς τους ένα σύντομο μάθημα ιστορίας και συνδέσμους σε μεμονωμένα μνημεία, καθένα από τα οποία διαθέτει αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν την εποχή του.

Ο Τσαλκάνης τονίζει στον ιστότοπο ότι οι καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις που προσφέρονται παρέχουν μια συναρπαστική ματιά στην καθημερινή ζωή πριν από χιλιετίες. Υποστηρίζει ότι η τρισδιάστατη τεχνολογία χρησιμεύει ως ένα απίστευτο εργαλείο για την οπτικοποίηση του παρελθόντος, προσφέροντας προσομοιώσεις της ζωής στην Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια. Ο δημιουργός συμπληρώνει πως: «Δίνει την ευκαιρία να πειραματιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο χωρίς να βλάψουμε τα πραγματικά μνημεία».

 

πηγη:lavart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας είναι στις προτεραιότητες της ΕΛΑΣ

lazaros lazaros

Σλοβακία: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο κοντά στην Μπρατισλάβα- Τα πρώτα πλάνα

lazaros lazaros

Αποκαθίσταται η Νέα Μονή στη Χίο, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

lazaros lazaros