Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Επιχείρηση ”διάσωσης” του ”Βέλους”: Δύτης βούτηξε στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να ενώσει τον γερανό με το πλοίο

Μεγάλο ρήγμα στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού

Γερανός έχει φτάσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης  για να ανυψώσει το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βελος»,προκειμένου το πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού να πάψει να φθείρεται από τα ορμητικά κύματα που δημιουργούν οι ισχυροί άνεμοι. Οι προσκρούσεις που προκλήθηκαν από τα σφοδρά κύματα προκάλεσαν μία μεγάλη σχισμή στην πρύμνη του πλοίου.

Το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z», που έχει καταφτάσει από χθες προληπτικά πλάι στο «Βέλος», βρίσκεται ακόμη στο σημείο ενώ στην προσπάθεια για την ανύψωση του πλοίου συμμετέχει και ένας δύτης, ο οποίος βούτηξε στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να τοποθετήσει τον γερανό στο πολεμικό πλοίο.
Σημειώνεται ότι από τις πρόσκρουσεις μικροφθορές υπέστη και το ξύλινο ντεκ στη νέα παραλία.

Ο γερανός επανατοποθέτηση τις προστατευτικές μπάλες ανάμεσα από το πλοίο και το ντεκ, προκειμένου να μη συνεχιστούν τα χτυπήματα του αγκυροβολημένου πλοίου σε αυτό.

Παράλληλα, ο γερανός αφαίρεσε κομμάτι της πρύμνης του πλοίου που εφθάρη και αποκολλήθηκε από το χθεσινό χτύπημα επάνω στο τσιμεντένιο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο ρήγμα.
πηγη:.parapolitika

Σχετικές αναρτήσεις

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

lazaros lazaros

«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στην εργασία αυτοαπασχολούμενων στην Ε.Ε.

lazaros lazaros

Καμπανάκι” από επιστήμονες: Έρχεται πανδημία Αλτσχάιμερ στην Ελλάδα

lazaros lazaros