Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σε 3ήμερη απεργία καλούνται οι οδηγοί τρένων της Deutsche Bahn – Ζητούν αυξήσεις μισθών για τον πληθωρισμό

Οι μηχανοδηγοί στη Γερμανία καλούνται σε τριήμερη απεργία από την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 έως την Παρασκευή το βράδυ, 12 του μηνός, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς και τις ώρες εργασίας με τον δημόσιο φορέα Deutsche Bahn (DB), όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο GDL.

«Ο όμιλος DB δεν επωφελήθηκε από την εκεχειρία τα Χριστούγεννα για να εμποδίσει συλλογικές δράσεις, παρουσιάζοντας μια διαπραγματεύσιμη πρόταση», τονίζει σε δελτίο Τύπου το συνδικάτο, το οποίο έχει εμπλακεί εδώ και μήνες σε αντιπαράθεση με την Deutsche Bahn – η οποία είχε ήδη οδηγήσει σε αρκετές απεργίες το 2023.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, η απεργία θα διαρκέσει από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιανουαρίου, ενώ οι οδηγοί των εμπορικών αμαξοστοιχιών θα αρχίσουν την απεργία τους στις 9 Ιανουαρίου. Το συνδικάτο είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι προγραμμάτιζε απεργία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, που θα διαρκούσε αρκετές ημέρες.

Οι μηχανοδηγοί πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία στις αρχές του περασμένου μήνα, την τελευταία απεργία της χρονιάς, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ του συνδικάτου και της Deutsche Bahn στα τέλη Νοεμβρίου.

Το GDL απαιτεί μείωση του ωραρίου εργασίας από 38 σε 35 ώρες την εβδομάδα για τους εργαζόμενους σε βάρδιες, καθώς και αύξηση 555 ευρώ τον μήνα και εφάπαξ πληρωμή 3.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Η Deutsche Bahn δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

πηγη:newmoney

Σχετικές αναρτήσεις

Ελλάδα – Τουρκία: Ο στόχος για εμπόριο 10 δισ. και οι σοβαρές δυσκολίες

lazaros lazaros

Άλλο ένα όμορφο ερασιτεχνικό τουρνουά Tennisleague.gr, τελείωσε την Κυριακή 3/9.

lazaros lazaros

Για μία ελπιδοφόρα δημιουργική πορεία.Για το μέλλον της ΡΑΦΗΝΑ ΜΑΣ!

lazaros lazaros