Ανατολική Αττική
ΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων μετά τη δήλωση της υπουργού για τους μαθητές και τον πόλεμο

Πρέπει και τα παιδιά να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες ενός πολέμου; Αυτή είναι η νέα πρόταση που κάνει η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας και Επιστημών.

Η κοινωνία στο σύνολό της πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για κρίσεις – από τις πανδημίες και τις φυσικές καταστροφές μέχρι έναν πόλεμο, είπε η φιλελεύθερη υπουργός Μπετίνα Σταρκ – Βάτσινγκερ.

Χρειάζεται ένα είδος ασκήσεων πολιτικής άμυνας και στα σχολεία για την αντιμετώπιση πολέμου. Πώς; Αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων να πάνε στα σχολεία και να παρουσιάσουν στους μαθητές, τί κάνει η Μπούντεσβερ, ο στρατός, για την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας, λέει η υπουργός.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί την ανάγκη νέας συνειδητοποίησης των στρατιωτικών απειλών, που πρέπει περάσει και στα σχολεία», λένε από την ένωση Εκπαιδευτικών. Η πολιτική προστασία είναι ήδη μέρος και της σχολικής εκπαίδευσης.
Αλλά το μάθημα είναι υπόθεση των δασκάλων, είναι ο αντίλογος στην πρόταση της υπουργού, και δεν είναι ο μόνος. Η σχολική εκπαίδευση στη Γερμανία είναι θέμα των κρατιδίων.

«Δεν βοηθάει να τρομάξουμε τον πληθυσμό και ειδικά τα παιδιά και τους νέους. Είναι ευθύνη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ασχοληθεί με ζητήματα πολιτικής προστασίας και εξωτερικής ασφάλειας», είπε η Karin Prien (CDU) από το Σλέσβικ Χολστάιν.

Δεν υπάρχει μία κρίση αλλά πολλές, από τις πανδημίες μέχρι την κλιματική αλλαγή, λέει η πρόεδρος της Διάσκεψης υπουργών Παιδείας Christine Streichert-Clivot (SPD).

«Τα παιδιά μας πρέπει να είναι έτοιμα για σχολείο- και όχι έτοιμα για πόλεμο», λένε στη συντηρητική Χριστιανική Ένωση. Κριτική με την οποία συμφωνούν οι περισσότεροι σήμερα στη Γερμανία.

πηγη:liberal.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην ανθρώπινη καρδιά μικροπλαστικά από τις συσκευασίες τροφίμων.

lazaros lazaros

Ιταλικό πολεμικό πλοίο «έριξε» drone των Χούθι

lazaros lazaros

Θλίψη: Μικρό δελφίνι ξεβράστηκε στην Παλιουριά.Έσπευσαν λουόμενοι αλλά δεν κατάφεραν να το σώσουν.

lazaros lazaros