Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε η Μαρία Καρυστιανού

Συναινετική ήταν η απόφαση της επιτροπής αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στο αίτημα της προέδρου του Συλλόγου «Τέμπη 2023» Μαρίας Καρυστιανού, η οποία μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ενώπιον μελών της επιτροπής και ευρωβουλευτών, να μείνει ανοιχτή η αναφορά για σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Δεν προσδοκούμε από εσάς να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Προσδοκούμε με αφορμή το προσωπικό μας δράμα να ενσκήψετε με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης σε τρία αντικείμενα μείζονος ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος:
1.    Στο κράτος δικαίου
2.    Στην προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών
3.    Στην ασφάλεια των συγκοινωνιών.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να παραμείνει ανοικτή η αναφορά στην Επιτροπή σας», είπε η Μαρία Καρυστιανού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών ζήτησε μεταξύ άλλων και την ανάκληση του πιστοποιητικού ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων.

«Να ζητήσετε για το θέμα γνωμοδότηση από τις Επιτροπές LIBE (Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) και TRAN (Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού) και από κάθε άλλη αρμόδια Υπηρεσία. Να ζητήσετε από την Κομισιόν και τον ERA πλήρη επίσημη ενημέρωση και δημοσιοποίηση του σχετικού υλικού. Να ανακληθεί το πιστοποιητικό ασφάλειας του ERA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων) μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη προσαρμογή τα ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές του ευρωπαϊκού δικαίου. Στη μνήμη των νεκρών μας. Στο όνομα του κράτους δικαίου και των κοινών μας αξιών, ελπίζουμε να εισακούσετε το θεμιτό και δίκαιο αίτημά μας», είπε η Μαρία Καρυστιανού. 

Η αναφορά παραπέμθηκε  στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, ενώ αναμένεται να ζητηθεί ενημερωμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

πηγη:ertnews

Σχετικές αναρτήσεις

Την αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ «χτυπούν» τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

lazaros lazaros

Μάχη μεταξύ Γιαννούλης, Σουφλίου, Σιδηρώ, με συνεχείς ρίψεις εναέριων απ’ το ξημέρωμα (ΒΙΝΤΕΟ)

lazaros lazaros

Εμφιαλωμένο νερό: «Πλημμύρα» πωλήσεων και ανατροπές στα μερίδια

lazaros lazaros