Ανατολική Αττική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Η efood δανείζει τη μητρική Delivery Hero

Η καλή πορεία της εταιρείας διανομών efood στην Ελλάδα, παρά τις κατά καιρούς τεταμένες σχέσεις με τους διανομείς (οι οποίοι βέβαια συμβάλλουν στη θετική εξέλιξη των εργασιών της), κατέληξε στο να χορηγεί δάνειο στη μητρική της στη Γερμανία. Πριν από λίγες ημέρες ο μοναδικός μέτοχος της Online Delivery A.E. (όπως είναι η επωνυμία της efood), το νομικό πρόσωπο OFD Online Food Delivery Services Ltd, αποφάσισε να χορηγήσει ποσό 8 εκατ. ευρώ στην Delivery Hero SE που εδρεύει στο Βερολίνο και αποτελεί την απώτατη μητρική εταιρεία του ομίλου στον οποίο εντάσσεται η Online Delivery και ο μέτοχος της OFD Online Food Delivery Services Ltd.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου η που κοινοποιήθηκε στο γενικό εμπορικό μητρώο, θα συναφθεί σύμβαση χορήγησης δανείου 8 εκατ. ευρώ για χρονική διάρκεια πέντε ετών με επιτόκιο EURIBOR τριών μηνών και περιθώριο 5,75%. To euribor 3 μηνών είναι 3,93%, συνεπώς το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 9,68%.

Το επιτόκιο πάντως είναι ιδιαίτερα υψηλό για επιχειρηματικό δάνειο προς έναν όμιλο, ο οποίος αφενός δεν έχει ανάγκη τα 8 εκατ. ευρώ μιας μικρής θυγατρικής αφετέρου μπορεί να δανειστεί (και δανείζεται) με χαμηλότερο επιτόκιο. Ο όμιλος Delivery Hero είχε έσοδα 9,6 δισ. ευρώ το 2022 και η χρηματιστηριακή του αξία – παρά την σημαντική πτώση του 2023 – ανέρχεται σε 6,34 δισ. ευρώ.

Παχιά αγελάδα 

Η e-food την οποία διευθύνουν τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Νίκος Κυρκίνης είχε κατά την οικονομική χρήση  του 2022 (τελευταία χρήση που έχει δημοσιοποιήσει οικονομικές καταστάσεις) έσοδα 135,616 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 31,893 εκατ. ευρώ από 112,8 εκατ. ευρώ και 23,244 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2021.

Τα καθαρά της κέρδη το 2022 ανήλθαν σε 25,162 εκατ. ευρώ  (+42,34%) από 17,677 εκατ. ευρώ το 2021. Η καλή πορεία και οι θετικές ταμειακές ροές είχαν σχηματίσει ένα πλούσιο ταμείο 34,273 εκατ. ευρώ.

πηγη:financialreport

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Περικλέους

lazaros lazaros

lemonde: Λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, το SNCF καταγγέλλει «μια μαζική επίθεση» που διακόπτει σοβαρά την κυκλοφορία των TGV

lazaros lazaros

Επελαύνει η κακοκαιρία: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

lazaros lazaros