Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επικοινωνιακή τακτική του Αριστοτέλη, που χρησιμοποιούν οι Bill Gates και Warren Buffett

Οι Bill Gates και Warren Buffett έχουν αρκετά κοινά. Είναι και οι δύο businessmen. Είναι δισεκατομμυριούχοι. Είναι φίλοι για πάνω από 30 χρόνια. Έχουν όμως και κάτι ακόμα κοινό: Μια κοινή επικοινωνιακή τακτική, την οποία εφάρμοζε και ο Αριστοτέλης πριν χιλιάδες χρόνια, όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com.

Ποια είναι αυτή η τακτική; Η λεγόμενη «μεταφορά». Ναι, και οι δύο μιλούν συχνά με μεταφορές και παρομοιώσεις. Εξηγούν ένα θέμα, παρομοιάζοντας το με κάτι άλλο πιο απλό, έτσι ώστε να το κάνουν πιο κατανοητό. Συχνά χρησιμοποιούν ακόμα και αθλητικούς όρους για να περιγράψουν ένα επιχειρηματικό ή οικονομικό θέμα.

Ο Buffett αγαπά επίσης τη χρήση μεσαιωνικών αναλογιών. Όπως έχει δηλώσει, ψάχνει για εταιρίες που είναι σαν “οικονομικά κάστρα”, που περιβάλλονται από μια μεγάλη τάφρο που δυσκολεύει τους εισβολείς (ανταγωνιστές) να κερδίσουν έδαφος στην αγορά. Αυτός είναι ένας άμεσος τρόπος για να περιγράψει ο Buffett ένα καλό business project.

Φυσικά, δεν χρησιμοποιούν μόνο οι Gates και Buffett τέτοιες μεταφορές. Οι μεγαλύτεροι ομιλητές και leaders του κόσμου, το κάνουν. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να κάνουν κατανοητά στον κόσμο μερικά πολύπλοκα θέματα, και να γίνουν πιο πιστικοί. Είναι μια τακτική που μπορείς να εφαρμόσεις σε παρουσιάσεις ή κατά την διάρκεια πωλήσεων. Αρκεί να έχεις λίγη φαντασία…
itspossible.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: 10+1 βιβλία που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο

lazaros lazaros

Ανοιχτή επιστολή στον Αλκίνοο Ιωαννίδη με αφορμή την επικείμενη συναυλία του στη Ραφήνα

lazaros lazaros

Ο Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας τιμώντας την ιστορία του, διοργανώνει και φέτος το ποδοσφαιρικό τουρνουά ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΙΑ 2023.

lazaros lazaros