Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Καταγγέλλουν το Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου, για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος

Τραγελαφικά γεγονότα διαδραματίζονται με πρωταγωνιστή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, όπου επί έξι χρόνια μπλοκάρει την λειτουργία και την ανάπτυξη επιχείρησης, η οποία όπως υποστηρίζει τηρεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και παρανόμως εμποδίζεται η λειτουργία της και μάλιστα από φορέα που δεν έχει αρμοδιότητα και προβαίνει σε κατάχρηση εξουσίας, ενώ την ίδια ώρα έχει αδειοδοτήσει επιχειρήσεις με το ίδιο αντικείμενο στον ίδιο χώρο.

Ο Γολγοθάς της ιδιοκτητών της επιχείρησης ξεκινά πριν έξι χρόνια όταν επένδυσαν στην περιοχή νοικιάζοντας νομίμως ένα χώρο στη θέση Πόρτο Ράφτη (Άγιος Σπυρίδωνας) στον δήμο Μαρκοπούλου Αττικής και άνοιξαν μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο το ΛΤ Μαρκοπούλου αρνείται από τότε μέχρι σήμερα να επιτρέψει στην επιχείρηση να λειτουργήσει παρότι έχει άδεια λειτουργίας, ενώ την ίδια ώρα παραπλεύρως λειτουργούν με τις «ευλογίες του» συναφείς επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αν δεν δικαιούται η εν λόγω επιχείρηση, δεν θα έπρεπε να μην δικαιούνται και οι υπόλοιπες!!!

Η επιχείρηση με σωρεία εγγράφων ισχυρίζεται πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι αναρμόδιο αφού παρανόμως έχει χαρακτηρίσει ως χερσαία ζώνη λιμένα την περιοχή και έχει εντάξει σε αυτήν και την εν λόγω επιχείρηση.Μάλιστα επισημαίνει ότι βάση νομοθεσίας η χερσαία ζώνη δεν μπορεί να εισέρχεται εντός του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης αλλά θα εφάπτεται, κάτι που στην περίπτωση μας παραβιάζεται, σύμφωνα με τις αποτυπώσεις του Λιμενικού Ταμείου.

Εδώ γεννάται το ερώτημα αν το ΛΤ κάνει κατάχρηση εξουσίας και παρανόμως έχει κινηθεί, ο δήμος Μαρκοπούλου όφειλε να παρέμβει, μιας και στην ουσία αυτός ορίζει την διοίκηση και σε αυτόν ανήκει το νομικό πρόσωπο.

Ας δούμε όμως εν συντομία- γιατί η υπόθεση περιέχει ένα ογκώδη φάκελο στοιχείων και ενεργειών- τα βασικά σημεία της υπόθεσης, που σίγουρα δεν θα είναι η μοναδική στη χώρα και που δείχνει πόσο διάτρητο και αυθαίρετο είναι το σύστημα διοίκησης σε όλα τα επίπεδα του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένας λαβύρινθος αρμοδιοτήτων και γραφειοκρατίας που γίνεται εργαλείο εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων και στο τέλος γίνεται θηλιά στο λαιμό κάθε πολίτη. Αποφάσεις με δυο μέτρα και σταθμά, ευνοϊκές για τους δικούς μας και δυσμενής για τους μη αρεστούς.

Αγωγή κατά του Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου 

Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει ένα δικαστικό αγώνα για να δικαιωθεί αφού με το υφιστάμενο καθεστώς υφίσταται μεγάλη και ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες συνεννόησης που αποβήκαν άκαρπες και σωρεία υποσχέσεων που έμειναν ανεκπλήρωτες κατέθεσε στις 19/10/2021, αγωγή κατά του ΝΠΔΔ Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου Μεσογαίας με την οποία ζητά συνολικά αποζημίωση 375.000 ευρώ και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Από το έτος 2017 επιδίωξα τη λήψη άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να ασκήσω την επιχειρηματική μου δραστηριότητα. Τελικά κατάφερα μόλις το έτος 2020 να εκδοθεί η υπ’ αρ. 1115263/18.06.2020. Η χρονική αυτή καθυστέρηση οφειλόταν στις πράξεις και στις παραλείψεις του εναγομένου, καθόσον ο τότε Πρόεδρος του Δ. Λιμενικού Μαρκόπουλου Μεσογαίας και τα μέλη του Συμβουλίου, δεν μου επέτρεπαν την λειτουργία του καταστήματός μου.

Ακόμα και μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΜΟΥ επιτρέπει υπαίτια να αναπτύξω την καθόλα νόμιμη επιχειρηματική μου δραστηριότητα προβάλλοντας διάφορα μη νόμιμα προσκόμματα, καθ’ υπέρβασιν της εξουσίας που κατέχει και προκαλώντας μου σοβαρότατη οικονομική ζημία επί τόσα συναπτά έτη. Και την ίδια στιγμή όμοροι γείτονες λειτουργούν κανονικότατα τις επιχειρήσεις τους παραβιάζοντας κατάφωρα την ελληνική νομοθεσία με την ασπίδα προστασίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Από το διάγραμμα που χορήγησε ηΚτηματική Υπηρεσία σε σχετική Αίτηση περί απεικόνισης γραμμής αιγιαλού – χερσαίας ζώνης, προκύπτει ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ότι στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη δεν υφίσταται καθορισμένη χερσαία ζώνη λιμένα, οπότε το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για την έκδοση αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ αποκλειστικά αρμόδιος είναι ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Η θεωρούμενη από το εναγόμενο ΝΠΔΔ γραμμή οριοθέτησης της χερσαίας ζώνης λιμένα δεν συμπίπτει με την οριοθέτηση της γραμμής αυτής βάση της Απόφασης Νομάρχη Αττικής με αρ. 41582/1969 περί καθορισμού χερσαίας ζώνης λιμένα Πόρτο Ράφτη (ΦΕΚ 239/Δ/1969) και συνεπώς μη νομίμως περιλαμβάνει το ακίνητο που μισθώνω στην χερσαία ζώνη λιμένα και στην αρμοδιότητά του.
Για να υφίσταται Χερσαία Ζώνη Λιμέναστο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας στο Πόρτο Ράφτη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα έπρεπε: Να έχει χαραχθεί. Να έχει εκδοθεί ΦΕΚ για να απαλλοτριωθεί ο χώρος που συμπεριλαμβάνει. Να έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν γίνει!!!

Κατά τον χρόνο καθορισμού της Χερσαίας Ζώνη Λυμένα δεν είχε χαραχθεί-δημοσιευθεί η γραμμή αιγιαλού και παραλίας η οποία καθορίστηκε μόλις το 1982 με την Απόφαση Νομάρχη Αττικής με αρ. 2669/7.4.1982 (ΦΕΚ 449/Δ/1982) γεγονός που επιβάλει την επικαιροποίηση της εάν υφίστατο η χερσαίας ζώνης καθότι όπως ομολογείται με την με αρ. 7 σημείωση στο ιστορικό της ως άνω Απόφασης : « 7) Το γεγονός ότι με την υπαριθμόν Δ 13 682 / 7915 / 18-12-1965 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών περί επικαιροποίησης της εν λόγω οριογραμμής δεν δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τα αντίστοιχα τοπογραφικά υψομετρικά διαγράμματα.»

Το Δημοτικό σας Λιμενικό Ταμείο ιδρύθηκε το 2003 διαδεχόμενο το ΝΠΔΔ «Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας» (ΦΕΚ 242/3/21-10-2003) και οφείλαται να καταγράψετε αλλά και να δηλώσετε στο Εθνικό Κτηματολόγιο την περιουσία σας ήτοι και την Χερσαία Ζώνη Λυμένα με την αποτύπωση που επικαλείστε η οποία αποτελεί δημόσια ακίνητη περιουσία. Δεν το έχετε επιχειρήσει έως σήμερα προφανώς,διότι γνωρίζετε ότι δεν υφίσταται Χ.Ζ.Λ. στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας καθότι μόνο με το Πολεοδομικό ΦΕΚ 239/Δ/1969 (πέραν δηλαδή της ιδρυτικής – συστατικής παρατυπίας που εδράζεται στην έλλειψη των δημοσιευμένων τοπογραφικών που την ορίζουν ) δεν μπορεί να το στηρίξετε, δεν έχει νομική υπόσταση εφόσον βρίσκεται και σε αναντιστοιχία και με το ΦΕΚ 360 /Δ/2018(Αιγιαλός),με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο, δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ για απαλλοτρίωση, κ.α.

Η Κτηματική Υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου τις ΜΟΝΕΣ Οριογραμμές που Βεβαιώνει στην περιοχή από το αρχείο που είναι υπεύθυνοι να έχει είναι η γραμμή αιγιαλού και η γραμμή παραλίας ούτε χορήγησε αντίγραφο για χερσαία ζώνη στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας όπως ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ από το αρχείο σας που μας έχει αποστολή κατόπιν αιτήματος σας, αιτήματος μου, καθώς των οργάνων του Υπουργείου Ναυτιλία και Νησιωτικής Πολιτικής !

Ενώ η εν λόγω επιχείρηση(ιδιοκτησία κας Βενιζέλου)  αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανή διωγμό και όπως καταγγέλλει με στοιχεία,  παρακείμενες επιχειρήσεις λειτουργούν με σωρεία παραβάσεων. Μάλιστα σε όμορη επιχείρηση με απόφαση του ΛΤ παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος που χαρακτηρίζεται δημοτικός. Για εμάς είναι χερσαία ζώνη λιμένα και για την επιχείρηση που είναι δίπλα μας είναι δημοτικός χώρος και ζώνη αιγιαλού. Εκδίδονται αποφάσεις δυσμενείς για εμάς και ευνοϊκές για αυτούς που προφανώς έχουν κάποια σχέση (φιλίας ή συναλλαγής) καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες και ο στόχος τους είναι να μας αναγκάσουν να φύγουμε από την περιοχή που την θεωρούν τσιφλίκι τους.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών ζήτησε η επιχείρηση

Με νεότερο νομικό έγγραφο της, η επιχείρηση στις 10/02/2023  κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών και ζητά την παρέμβαση της για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, για παράβαση καθήκοντος και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων που κατονομάζονται.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
“…όπως προβείτε (διερευνώντας την ύπαρξη αξιόποινων πράξεων εις βάρος εμού και της εταιρείας που νομίμως εκπροσωπώ) στις ενέργειες που απαιτούνται χάριν της τήρησης της νομιμότητας, της χρηστής και εύρυθμης λειτουργίας της Διοίκησης, του κοινού περί Δικαίου αισθήματος και της προάσπισης των πληγέντων συμφερόντων μου ως εταιρεία, ως επιχειρηματία και ως ατομική προσωπικότητα) ΚΑΘΩΣ και σε κάθε νόμιμη και απαιτούμενη ενέργεια, προκειμένου να διερευνηθούν δικαστικά πάντα τα ανωτέρω και
Να τιμωρηθούν (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ) άπαντες οι ανωτέρω εγκαλούμενοι- μηνυόμενοι και ΥΠΑΙΤΙΟΙ, αλλά και όσοι τυχόν ενέχονται στις σχετικές ως άνω παράνομες πράξεις και παραλείψεις”

Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται η περιοχή που διαδραματίζεται η υπόθεση και καθίσταται πασιφανές πως πρόκειται για μια περιοχή φιλέτο που προφανώς κάποιοι δεν επιθυμούν τον ανταγωνισμό και σε αυτό έχουν την συνδρομή του Λιμενικού Ταμείου.

Επειδή είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που θα κληθούν οι πολίτες σε λίγες ημέρες να εκλέξουν τις δημοτικές αρχές για την επόμενη πενταετία θα πρέπει όσοι διεκδικούν την λαϊκή ψήφο να γνωρίζουν ότι: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται τίμια… από τις πράξεις της και την στάση της απέναντι σε παραλείψεις και έκνομες πράξεις.

Αν είναι παράνομη η επιχείρηση της κ. Βενιζέλου, τότε είναι παράνομες και οι υπόλοιπες που λειτουργούν στα 10 μέτρα….. κύριε πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου και κύριε Δήμαρχε Μαρκοπούλου. Αυτό λέει η κοινή λογική!!! Αλλιώς πάμε σε άλλες καταστάσεις που έχουμε βιώσει σε τουριστικές περιοχές με φαινόμενα που δεν τιμούν την χώρα μας και την διασύρουν διεθνώς και έχουν καταλύσει την έννοια του δικαίου και της νομιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του Πόρτο Ράφτη (μιας εξαιρετικά όμορφης περιοχής)δεν τιμά την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκθέτει την δημοτική αρχή(η οποία γνωρίζει) και δείχνει τριτοκοσμικές αντιλήψεις και νοοτροπίες, που χρονίζουν σε μια ευρύτερη παθογένεια που ταλανίζει τον τόπο και έχει δημιουργήσει ένα κράτος που ταλαιπωρεί και τιμωρεί, αντί να στηρίζει και να προστατεύει, αντιμετωπίζοντας με τους ίδιους όρους, όλους τους πολίτες.

πηγη http://otavoice.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Νταβός: Αυτοί είναι οι 12 που θα τραβήξουν τα βλέμματα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (Photos)

lazaros lazaros

Απόφαση-ανάσα για τον Τζούλιαν Ασάνζ – Άλλη μία ευκαιρία για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ

lazaros lazaros

Θεσμός για το Δήμο Διονύσου θ’ αποτελέσει η Καρναβαλική παρέλαση, σύμφωνα με την Δήμαρχο Διονύσου, κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου

lazaros lazaros