Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΔιάφοραΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωακειμίδης: Οι επιστήμονες εκπέμπουν SOS ‑ Αμεση ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική

 

Βασικό στοιχείο του προεκλογικού προγράμματος του Γιώργου Ιωακειμίδη είναι η οργανική ενσωμάτωση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στον σχεδιασμό των υποδομών της Περιφέρειας. «Χρειαζόμαστε έργα ουσίας, όχι βιτρίνας», υπογράμμισε ο κ Ιωακειμίδης και προσέθεσε: «Έργα που να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης». Ο υποψήφιος Περφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη για ένα πρόγραμμα 500 εκατομμυρίων προκειμένου να συντηρηθούν οι γερασμένες υποδομές της Περιφέρειας Αττικής.

«Ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με καταξιωμένους επιστήμονες. Το γενικό συμπέρασμα είναι πως πρέπει πια να σταματήσουμε να τσιμεντώνουμε τη φύση, να μπαζώνουμε ρέματα και να χτίζουμε στα δάση. Η κλιματική κρίση μας υποχρεώνει να σχεδιάσουμε από την αρχή την πολιτική προστασία σε κάθε περιφέρεια. Νέος σχεδιασμός σοβαρά έργα ουσίας, συνολικά όχι αποσπασματικά. Αναπτύσσοντας την πρόληψη, την παρακολούθηση φαινομένων και την έγκαιρη απόκριση. Η κάθε περιφέρεια πρέπει να συζητήσει πολύ σοβαρά με την κυβέρνηση αυτά τα θέματα. Σημαντικοί πόροι πρέπει να διατεθούν στη συντήρηση υποδομών. Ειδικά στην Αττική χρειαζόμαστε 500 εκ. για να συντηρήσουμε τις γερασμένες υποδομές.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής πολεοδομίας και ιστορίας της πόλης στο ΕΜΠ, Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γιώργος Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, Γιάννης Πολύζος, ομότιμος καθηγητής Πολεοδομίας ΕΜΠ, Λόης Λαμπριανίδης , καθηγητής Γεωγραφίας ΠΑΜΑΚ, Πολίνα Πρέντου, ερευνήτρια Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ και Κατερίνα Χριστοφοράκη, πολεοδόμος.

πηγη:http://e-daily.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς τα Στενά του Βοσπόρου βοηθούν τη Ρωσία να σπάσει τις δυτικές κυρώσεις.

lazaros lazaros

Βαρύ “όπλο” κατά των αναβολών στις δίκες.Καθιερώνεται παράβολο 1.200 ευρώ.Έντονες αντιδράσεις των δικηγόρων

lazaros lazaros

Σύλλογος Κρητών Ραφήνας Πικερμίου. Ο πολιτισμός είναι η κληρονομιά των ανθρώπων, άφθαρτη και για πάντα…..

lazaros lazaros