Ανατολική Αττική
Διάφορα

Κινητικότητα για το Smart Park – Ενδιαφέρον από την Trade Estates του ομίλου Fourlis

Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ RΕDS (Ελλάκτωρ – Reggeborgh Invest) και Trade Estates ΑΕΕΑΠ (όμιλος Fourlis) με επίκεντρο το εμπορικό πάρκο Smart Park στα Σπάτα φαίνεται πως έχει ανοίξει μεταξύ των δύο εταιρειών.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία σχολίασαν σχετικά πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε περισσότερες λεπτομέρειες. Στην αγορά ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες περί προσέγγισης των δύο πλευρών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το εμπορικό πάρκο των 53.000 τ.μ. Επί του παρόντος πέραν των όποιων συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει επίσημη κατάληξη (άλλες πηγές αναφέρουν πως υφίστατο και άλλος ενδιαφερόμενος), ενώ σημειώνεται πως οι πληροφορίες περί πώλησης ή αξιοποίηση του Smart Park από πλευράς Reds υφίσταντο εδώ και αρκετό καιρό.

Το Smart Park ελέγχεται από τη Γυαλού Εμπορική AE, 100% θυγατρική της Reds και πέρισυ κατέγραψε αύξηση στην επισκεψιμότητα του κατά 13% έναντι του 2019 (σ.σ. οπότε και γίνεται η σχετική σύγκριση δεδομένου ότι την περίοδο της πανδημίας ίσχυαν οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο).

Στις αρχές αυτής της χρονιάς η εταιρεία «Γυαλού Εμπορική Μ.Α.Ε.»., θυγατρική του ομίλου για το πάρκο των Σπάτων, προχώρησε στη σύναψη κοινού, εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου με την Εθνική Τράπεζα συνολικού ποσού 71,4 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους και την εκ νέου χρηματοδότηση των ομιλικών επενδυτικών πλάνων. Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία προχώρησε στην αγορά οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του εμπορικού πάρκου που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου η εύλογη αξία του οποίου ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Trade Estates ΑΕΕΑΠ που βρίσκεται σε τροχιά εισαγωγής στο Χρηματιστήριο (όπως προβλέπει το πλαίσιο για τις εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα) έχει ανακοινώσει ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο για αναπτύξεις στους κλάδους των logistics και του retail, με το brand Top Parks για τα project σε εμπορικά κέντρα και πάρκα. Ήδη έχει προχωρήσει έργα για retail parks σε συνεργασία με την Ten Brinke, ενώ έχει συμφωνήσει να αναπτύξει retail park στο Ελληνικό. Σημειώνεται πως η εταιρεία του ομίλου Fourlis έχει στο σχεδιασμό τη δημιουργία ενός Retail Park στα Σπάτα (απέναντι απ’ το Smart Park), project το οποίο όμως είναι σε φάση ανασχεδιασμού.
πηγηnewmoneygr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αποκαλύψεις σοκ παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά.Ζευγάρι βρέθηκε με μωρό με μια απλή εξουσιοδότηση.

lazaros lazaros

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

lazaros lazaros

Σπύρος Παππάς. Μια κοινωνία που βουλιάζει και δεν αντιδρά.

lazaros lazaros