Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λίμνη Πλαστήρα: Αερόστατα θα υψώσουν ξανά τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο!

Έχει έκταση 1.500 τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με το trikalaola, η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο θα υψωθεί για μία ακόμα φορά στη λίμνη Πλαστήρα την Κυριακή, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την καταστροφή των χωριών της περιοχής από τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Λίμνης Πλαστήρα, στο πλαίσιο των σχετικών εκδηλώσεων στην πλαζ Πεζούλας, την Κυριακή (3/9) και ώρα 19:00 θα υψωθεί από δύο αερόστατα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο έκτασης 1.500 τετραγωνικών μέτρων.
Η συγκεκριμένη σημαία υψώθηκε για πρώτη φορά το 2021 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Φέτος την ανύψωση της σημαίας θα συνοδεύει ο διεθνώς γνωστός σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης, με επιλεγμένη μουσική για σαξόφωνο, ανάλογο με τη φιλοσοφία της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση υλοποιείται από τον Ελληνικό Αεροναυτικό Όμιλο  σε συνεργασία με την Αεροπορική Εταιρεία OLYMPIC  BALLOONS, σε συνεργασία με τον δήμο Λίμνης Πλαστήρα και είναι ανοικτή στο κοινό.

Μετά την απογείωση των αερόστατων, στις 19:30 στο υπαίθριο θέατρο της Πεζούλας θα δοθεί συναυλία από το συγκρότημα Gypsies On Paradise, (GOP), με δίωρο πρόγραμμα με pop funk jazz blues μουσική. Το συγκρότημα αποτελείται από νέους Καρδιτσιώτες μουσικούς, τον Ανδρόνικο Τρούκη, τον Ηλία Παλαπέλα και τον Γιώργο Γιωτάκο, στο τραγούδι η Έλενα Τσιγάρα.

Με αφορμή τα ιστορικά στοιχεία, στόχος της εκδήλωσης είναι η παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για προβολή της Λίμνης Πλαστήρα ως ορεινού τουριστικού προορισμού, με μοναδικές δυνατότητες όπως οι πτήσεις με αερόστατο.
Lamiareport.gr

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σύσκεψη Προέδρων ΔΕΕΠ Αττικής & Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο με τον Νίκο Χαρδαλιά

lazaros lazaros

Βέρμιο: Με λαμπρότητα η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά

lazaros lazaros

Βασίλης Οικονόμου.Επισκέφτηκα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τον φίλο μου και Υπουργό Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη.

lazaros lazaros