Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Μακρόν: Δεν θα κυματίσουν σημαίες της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι δεν θα κυματίσουν σημαίες της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι, σημειώνοντας ότι εναπόκειται στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να αποφασίσει αναφορικά με τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών.

«Προφανώς δεν πορεί να υπάρχει ρωσική σημαία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τουΠαρισού, νομίζω ότι υπάρχει συναίνεση [ως προς αυτό», δήλωσε ο Μακρόν στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Équipe. Και πρόσθεσε ότι η ρωσική σημαία «δεν έχει θέση» στην Ολυμπιάδα του 2024, την ώρα που η Ρωσία «διαπράττει εγκλήματα πολέμου, όταν απελαύνει παιδιά».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα επιτραπεί η συμμετοχή στους αγώνες σε Ρώσους αθλητές ο Μακρόν σημείωσε ότι αυτό δεν είναι απόφαση της χώρας που φιλοξενεί την Ολυμπιάδα, αλλά της ΔΟΕ. Εκείνη θα πρέπει να αποφασίσει ποια θέσει θα δώσει στους Ρώσους αθλητές, «που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν προετοιμαστεί μια ολόκληρη ζωή [για τους αγώνες και δεν μπορούν να είναι τα θύματα» του καθεστώτος του Κρεμλίνου, όπως είπε. Τον Φεβρουάριο η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να μετάσχουν Ρώσοι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Οι αντιδράσεις της Ουκρανίας στη συμμετοχή Ρώσων αθλητών

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις η συμμετοχή σε διεθνείς οργανώσεις αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία – που οι δυνάμεις του Κρεμλίνου χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο για την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης του Κιέβου στην αρχή του πολέμου.

Νωρίτερα φέτος η ΔΟΕ πρότεινε οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές να αγωνίζονται με ουδέτερη σημαία και όχι με τα εθνικά τους χρώματα, ούτε να ανακρούεται ο εθνικός ύμνος της χώρας τους σε διεθνείς διοργανώσεις, παρά την προσπάθεια της ουκρανικής κυβέρνησης να απαγορευτεί η συμμετοχή τους και τις απειλές της για μποϊκοτάζ.

Τον Ιούλιο η Ουκρανία συμφώνησε να μετέχουν αθλητές σε αγώνες με Ρώσους και Λευκορώσους, εφόσον αγωνίζονται με ουδέτερη σημαία.πηγη:ellada24.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Νορβηγία: Ανοίγει το μεγαλύτερο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο

lazaros lazaros

Τι είδαν οι Ολλανδοί στη Θεσσαλία

lazaros lazaros

Καταγραφή όλων των προβλημάτων και δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησε χθες η Δήμαρχος Διονύσου, κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου

lazaros lazaros