Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΡοή ειδήσεων

Μετά από δεκαετίες σιωπής και ερήμωσης, το Μπούρτζι άριστα αποκαταστημένο, με λειτουργική χρήση, αποδίδεται στο κοινό και στους επισκέπτες του.Υπουργείο πολιτισμού.

Αυτοψία στο #Μπούρτζι του Ναυπλίου, το οποίο αποκαταστάθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και επαναλειτουργεί μετά από δεκαετίες, πραγματοποίησε η Λίνα Μενδώνη.

Η #αποκατάσταση του φρουριακού συγκροτήματος, το οποίο εντάχθηκε το 2014, από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλάμβανε εκτεταμένη συντήρηση και αποκατάσταση όλων των αυθεντικών τμημάτων του φρουρίου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2014 και διακόπηκαν το 2017. Επανεκκίνησαν το 2019 και ολοκληρώθηκαν το 2022.

💬 Λίνα Μενδώνη: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση για την οικογένεια του #ΥΠΠΟ, η αποκατάσταση και η απόδοση της καστρονησίδας στο κοινό. (…)

Μετά από δεκαετίες σιωπής και ερήμωσης, το Μπούρτζι άριστα αποκαταστημένο, με λειτουργική χρήση, αποδίδεται στο κοινό και στους επισκέπτες του. (…)

Χάρη στο #μνημόνιο_συνεργασίας που υπογράψαμε με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, αποδίδουμε στους πολίτες του Ναυπλίου και στους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης ένα εμβληματικό #μνημείο»

https://t.ly/UaL44

#MinCultureGr #culture #culturalheritage #monument #Ναύπλιο #Greece

 

Σχετικές αναρτήσεις

Καταιγίδες Τετάρτη Πέμπτη – Ο καιρός με τον Π.Γιαννόπουλο:Εξασθενεί το Μελτέμι.

lazaros lazaros

Video.Επίσημη παρουσίαση Εκλογικού Συνδυασμού ΕΜΕΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ.

lazaros lazaros

National Geographic: 9 θεαματικά αστρονομικά φαινόμενα που θα δούμε το 2024

lazaros lazaros