Ανατολική Αττική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣ

«Ώρα της Γης»: Αφιερωμένη φέτος στα δάση και την προστασία τους

Φέτος,ας αφιερώσουμε μία ώρα την «Ώρα της Γης»
για τον πλανήτη και τα δάση μας».
Αυτό το κάλεσμα απευθύνει σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), με αφορμή την «ώρα της γης» σήμερα, Σάββατο 23 Μαρτίου και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα μεταξύ 8.30μμ και 9.30μμ.

Ηχηρό μήνυμα

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Αυτό το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 20.30, γιορτάζουμε την «Ώρα της Γης»! Μαζί μας έχουμε εκατομμύρια πολίτες, αλλά και εκατοντάδες αξιοθέατα, τοπόσημα, φορείς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που ενώνουν τις φωνές τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας, σβήνοντας συμβολικά τα φώτα για μία ώρα.

Κάλεσμα σε δράση

Παράλληλα με τη συμβολική αυτή κίνηση, η «Ώρα της Γης» απευθύνει και φέτος ένα κάλεσμα σε όλους να αφιερώσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τη φύση. Αυτή η μία ώρα που εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο θα «διαθέσουν» για να συνδεθούν ξανά με τη φύση, σηματοδοτεί και τη μεγαλύτερη ώρα για τον πλανήτη μας!

«Ωρα της γης» για τα δάση

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα για το 2023 να αγγίζει τα 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή «Ώρα της Γης» στη χώρα μας δεν θα μπορούσε παρά να εστιάζει στα δάση, στις πολύτιμες υπηρεσίες που μας προσφέρουν και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας τους. Γι’ αυτό, φέτος, με αφορμή τη μεγαλύτερη αυτή παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία, καλούμε τους συμπολίτες μας να θυμηθούν την τεράστια αξία που έχουν για τη ζωή μας τα δασικά οικοσυστήματα, να ενημερωθούν για τις απειλές που δέχονται, αλλά και να συμβάλλουν ενεργά στην προστασία τους».

πηγη:tovima

Σχετικές αναρτήσεις

Ελαιόλαδο:.Οι παρατεταμένοι καύσωνες πλήττουν την παραγωγή.

lazaros lazaros

Κων/νος Μησιάλης. Η Ευθύνη των Δασικών Πυρκαγιών να Επιστρέψει στην Δασική Υπηρεσία. Στη Δασοπροστασία Κρύβεται η Επιτυχία και όχι στη Πυροσβεστική.

lazaros lazaros

Φωτογραφικό οδοιπορικό σε Αβραμηλιά και Διαλεκτό: «Βομβαρδισμένο» τοπίο. Καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, μαύρο παντού!

lazaros lazaros